Eezy – Laskutuspalvelu kevytyrittäjille

Eezy on yksi tunnetuimmista laskutuspalveluista Suomessa. Eezy tarjoaa laskutus- ja palkanmaksupalveluita erityisesti freelancereille, yrittäjille ja eri alojen ammatinharjoittajille. Se on suosittu vaihtoehto niille, jotka työskentelevät itsenäisinä ammatinharjoittajina tai tarvitsevat apua laskutuksessa.

Eezyn avulla käyttäjät voivat lähettää laskuja asiakkailleen ja hoitaa laskutuksen ja maksutapahtumat ammattimaisella tavalla. Palvelu tarjoaa myös apua yrityksen perustamisessa, verotukseen liittyvissä kysymyksissä ja neuvontaa yrittäjyyteen liittyvissä asioissa.

Eezy kohokohdat

Eezy Oyj on laskutus- ja palkanmaksupalveluita tarjoava yritys Suomessa. Sen palveluihin kuuluvat laskutus, palkanmaksu, veroasiat ja neuvonta freelancer- ja yrittäjäasiakkaille. Yhtiö tarjoaa myös Eezy Solo -palvelun, joka on suunnattu kevytyrittäjille. Nykyisin se toimii muun muassa henkilöstövuokrausyrityksenä.

Eezy hinnasto

Lisäpalvelut

Eezy tarjoaa myös erilaisia lisäpalveluita, joita voi halutessaan ottaa käyttöön:

 • Pikapalkka (EezyExpress): 5 % laskutussummasta
 • Kulukorvaukset jo palkanmaksun yhteydessä: 1 % laskutussummasta
 • Valttikortti: 50 €
 • Laki- ja asianajopalvelut: veloitetaan tapauskohtaisesti
 • SuperEezy-palvelu (jolloin Eezy tekee puolestasi esimerkiksi laskut, kulukirjaukset ja asiakastietojen lisäyksen): 5 % laskutussummasta’

Jos olet uusi käyttäjä ja valitset Eezyn pikapalkan sekä SuperEezy-palvelun, palvelumaksusi on 17 % laskutussummasta. Tämä tarkoittaa, että kun lähetät laskun asiakkaalle, Eezy perii 17 % laskun arvosta palvelumaksuna.

Eezyn palvelumaksu pienenee laskutussumman kasvaessa, kuten yläpuolella oleva taulukko osoittaa. Mitä suurempi laskutussumma on, sitä pienempi prosentuaalinen palvelumaksu peritään.

On tärkeä huomata, että tämä ei ole vuosittainen laskutus. Kertynyt laskutus ei nollaudu koskaan, vaikka käyttäisit palvelua vuosien aikana. Voit jatkaa laskuttamista ja hyödyntää Eezyn palveluita ilman, että aiemmin laskutettu summa menetetään.

On epätodennäköistä, että moni kevytyrittäjä saavuttaisi esimerkiksi 300 000 euron laskutusrajan. Kyseinen summa mainittiin todennäköisesti vertailun vuoksi, eikä se ole yleinen saavutettavissa oleva laskutusraja kevytyrittäjille.

Kenelle Eezy laskutuspalvelu sopii?

Eezy sopii erilaisille freelancereille, yrittäjille ja itsenäisille ammatinharjoittajille, jotka tarvitsevat apua laskutuksen ja palkanmaksun hallinnassa. Se voi olla hyödyllinen erityisesti seuraaville ryhmille:

 1. Freelancet ja kevytyrittäjät: Eezy tarjoaa helpon tavan laskuttaa asiakkaita ilman oman yrityksen perustamista. Se sopii freelancereille eri aloilta, kuten graafisille suunnittelijoille, kääntäjille, kirjanpitäjille ja konsulteille.

 2. Yrittäjät: Yrityksen omistajat voivat hyödyntää Eezyn palveluita laskutuksessa ja palkanmaksussa. Eezy hoitaa nämä tehtävät ammattimaisesti, jolloin yrittäjä voi keskittyä ydinliiketoimintaansa.

 3. Projektityöntekijät: Eezy sopii myös projektityöntekijöille, jotka työskentelevät tilapäisissä projekteissa tai sopimustyöntekijöinä eri yrityksissä. He voivat hyödyntää Eezyn palveluita laskuttaakseen tehdyistä töistä.

 4. Kulttuuri- ja taiteilijasektori: Eezy tarjoaa ratkaisuja myös kulttuuri- ja taiteilijasektorin ammattilaisille, kuten muusikoille, esiintyjille, taiteilijoille ja tuottajille. He voivat hyödyntää Eezyn palveluita laskutuksessa ja taloushallinnossa.

Eezy tarjoaa joustavan ja helpon tavan hoitaa taloushallintoon liittyviä tehtäviä, mikä vapauttaa aikaa ja resursseja keskittymään itse työhön. Se voi olla hyödyllinen vaihtoehto niille, jotka haluavat välttää oman yrityksen perustamiseen liittyvät byrokraattiset velvoitteet tai eivät tarvitse täysimittaista kirjanpitojärjestelmää.

Miten Eezy toimii?

Eezy toimii seuraavalla tavalla:

 1. Rekisteröityminen: Ensimmäiseksi sinun tulee rekisteröityä Eezyn käyttäjäksi. Voit tehdä tämän verkkosivustolla tai mobiilisovelluksen avulla. Rekisteröitymisprosessiin kuuluu tarvittavien tietojen syöttäminen, kuten henkilötiedot, yhteystiedot ja verotustiedot.

 2. Laskutuksen luominen: Kun olet rekisteröitynyt, voit luoda laskuja Eezyn järjestelmässä. Syötät laskulle tarvittavat tiedot, kuten laskutettavan summan, maksuehdon ja asiakkaan tiedot. Voit myös liittää laskuun tarvittavat liitteet, kuten työraportit tai sopimukset.

 3. Laskun lähettäminen: Kun olet täyttänyt laskun tiedot, voit lähettää sen Eezyn kautta asiakkaallesi. Lasku voidaan toimittaa sähköpostitse tai ladata Eezyn verkkopalvelusta. Asiakas saa laskun ja voi suorittaa maksun Eezyn antamien ohjeiden mukaisesti.

 4. Palvelumaksun maksaminen: Eezy perii palvelumaksun laskutussummasta. Palvelumaksu vähennetään automaattisesti laskutussummasta ennen maksun suorittamista sinulle. Palvelumaksuun sisältyy muun muassa sosiaaliturvamaksut, eläkemaksut ja Eezyn tarjoamat palvelut.

 5. Palkanmaksu: Jos tarvitset palkanmaksupalvelua, voit ilmoittaa palkanmaksun tarpeesta Eezylle. Eezy hoitaa palkanmaksun puolestasi ja huolehtii sosiaaliturvamaksuista ja verojen maksamisesta, kuten ennakonpidätyksestä.

 6. Kirjanpito ja raportointi: Eezy tarjoaa käyttäjilleen myös kirjanpitoon ja raportointiin liittyviä palveluita. Voit seurata laskutuksesi tilaa, tarkastella raportteja ja saada yhteenvedon taloudellisesta tilanteestasi Eezyn käyttöliittymän kautta.

Eezy palkkalaskuri

Eezy-laskurin avulla voit arvioida jo etukäteen sitä, paljonko laskutussummasta maksetaan pankkitilillesi kaikkien vähennyksien jälkeen.

eezy palkkalaskuri

Eezy kokemuksia 2024

Verkosta löytyy laaja valikoima Eezy-kokemuksia, mikä ei ole yllättävää.

Keskustelu Eezystä on ollut erittäin aktiivista, mikä heijastuu mittavassa aineistossa. Olemme tutkinut Eezy-kokemuksia eri keskustelupalstoilta aina vuodesta 2009 alkaen.

Yleisesti ottaen suomalaisilla kevytyrittäjillä on ollut positiivisia kokemuksia Eezystä – jopa ajalta, jolloin palvelumaksu oli mainittu olevan jopa 9 % laskutussummasta.

Asiakaspalvelu Eezyn puolella on nähtävästi erinomaista, koska sitä on ylistetty useissa eri yhteyksissä.

Alla muutamia kommentteja, joita olemme kuulleet ja löytäneet Eezyn käyttäjiltä:

Olen siirtynyt käyttämään Eezyä, ja yleensä asiakkaat saavat laskut seuraavana päivänä, kun olen jättänyt laskutusmääräyksen. Palkkakin on usein tullut tililleni samana päivänä, kun asiakkaalta on saapunut maksu.

Jokainen asiointikerta Eezyn kanssa on ollut miellyttävä kokemus – asiakaspalvelunne on todella loistavaa!

Minulla on pelkästään positiivisia kokemuksia Eezystä: laskutus sujuu hyvin, maksut saapuvat nopeasti (vaikka en ole käyttänytkään lisämaksullista express-palvelua) ja kysymyksiini vastataan nopeasti ja avuliaasti.

Etenkin hinta on herättänyt keskustelua:

Eezyn hinta voi tuntua suhteelliselta, ottaen huomioon että omassa yrityksessäkin joudutaan maksamaan tilitoimistolle. On ymmärrettävää, että firman asioiden hoitamiseen käytetty aika ja stressi aiheuttavat jonkinlaisia kustannuksia.

Suurin ero omaan firmaan on palkan nostaminen:

Yksi haittapuoli Eezyn käytössä on, ettei rahaa voi pitää yrityksessä samalla tavalla kuin omassa osakeyhtiössä, missä voisi mahdollisesti siirtää rahaa yritykseen sisään. Sen sijaan palkka on otettava ulos Eezyn kautta maksimissaan kuukauden viiveellä.

Yhteenveto

Yhteenvetona voidaan todeta, että Eezy on suosittu laskutuspalvelu, joka tarjoaa helpon ja tehokkaan tavan hoitaa laskutus- ja palkanmaksuprosesseja. Se sopii erityisesti freelancereille, yrittäjille ja itsenäisille ammatinharjoittajille, jotka haluavat ulkoistaa taloushallinnon tehtäviä ja keskittyä omaan työhönsä tai vaikka osakesijoittamisen opiskeluun.

Eezy tarjoaa myös neuvontaa ja tukea laskutukseen, verotukseen ja yrittäjyyteen liittyvissä kysymyksissä. Palvelun käyttäjät voivat keskittyä omaan työhönsä, kun taas Eezy huolehtii taloushallintoon liittyvistä tehtävistä.

Eezyn palvelumaksu peritään laskutussummasta, ja se voi vaihdella laskutussummasta riippuen. Palvelumaksun suuruus pienenee yleensä suuremman laskutussumman myötä. Eezyllä on myös erilaisia palvelupaketteja ja vaihtoehtoja, kuten pikapalkka ja SuperEezy-palvelu, joista käyttäjät voivat valita tarpeidensa mukaan.

Eezyllä on vahva maine luotettavana laskutuspalveluna, ja se tarjoaa helppokäyttöisen ja selkeän käyttöliittymän. Palvelun asiakaspalvelu on saanut kiitosta ystävällisestä ja avuliaasta palvelusta.

Usein kysytyt kysymykset

Eezy on laskutus- ja palkanmaksupalveluita tarjoava yritys Suomessa. Se on suosittu valinta freelancereille, yrittäjille ja itsenäisille ammatinharjoittajille, jotka haluavat helpon ja kätevän tavan hoitaa laskutusta ja palkanmaksua. Eezy tarjoaa myös neuvontaa ja tukea laskutus- ja verotusasioissa sekä muita yrittäjyyteen liittyviä palveluita.

Eezy erottuu muista laskutuspalveluista monin tavoin. Se tarjoaa käyttäjilleen selkeän ja helppokäyttöisen käyttöliittymän laskutuksen ja palkanmaksun hallintaan. Eezyllä on myös erilaisia palvelupaketteja, kuten pikapalkka ja SuperEezy-palvelu, jotka tarjoavat lisäominaisuuksia ja vaihtoehtoja käyttäjien tarpeiden mukaan. Lisäksi Eezy tunnetaan hyvästä asiakaspalvelustaan ja laajasta neuvontaverkostostaan, joka auttaa käyttäjiä laskutukseen ja yrittäjyyteen liittyvissä kysymyksissä.

Eezystä käyttäjillä on yleisesti positiivisia kokemuksia. Palvelun helppokäyttöisyys, nopea laskutusprosessi ja luotettavuus saavat kiitosta. Monet käyttäjät arvostavat myös Eezyn asiakaspalvelun ystävällistä ja avuliasta asennetta. Kokemukset vaihtelevat käyttäjäkohtaisesti, mutta Eezy on saanut suurimmalta osaltaan hyvää palautetta laskutuspalveluna, joka helpottaa yrittäjien arkea ja taloushallinnon hallintaa.