Suoratoistopalvelut vertailussa 2024

Olemme laatineet perusteellisen vertailun Suomen suosituimmista suoratoistopalveluista, jotka tarjoavat Video on Demand (VOD) -palveluja. Suoratoistopalvelut ovat kasvattaneet suosiotaan ympäri maailmaa ja Suomessa, ja ne mahdollistavat televisio-ohjelmien katsomisen monilla eri laitteilla missä tahansa.

Vaikka palveluita on useita, niiden sisällöt ja laatu eroavat toisistaan huomattavasti. Tämä voi tehdä valinnan tekemisestä haastavaa käyttäjille, jotka haluavat löytää parhaiten heidän tarpeisiinsa sopivan palvelun. Palveluntarjoajat ovat tietoisia tästä haasteesta ja tarjoavat usein uusille asiakkaille ilmaisen kuukauden kokeilujakson.

Jotkut käyttäjät eivät kuitenkaan halua käyttää ilmaista kokeilujaksoa kevyin perustein, joten Varallisuus.com on kerännyt olennaisimman tiedon jokaisesta Suomessa toimivasta suoratoistopalvelusta. Tämä auttaa käyttäjiä tekemään parempia päätöksiä siitä, mikä suoratoistopalvelu sopii parhaiten heidän viihteensä tarpeisiin.

Suosituimmat suoratoistopalvelut Suomessa

Alla on listattu vertailun kaikki suoratoistopalvelut niiden eroineen ja yhtäläisyyksineen. Palveluiden käyttäjäkokemusta ja toimivuutta on arvioitu eri tavoin. Vertailusta käy ilmi, että haluttu sisältö on monesti jakautunut useaan eri palveluun, joten moni käyttäjä käyttääkin useampaa palvelua samanaikaisesti. Kanavapaketit ovat osaltaan ratkaisseet tätä ongelmaa ja tarjoavat useita ohjelmakirjastoja vaihtelevilla hinnoilla. Suomalaisissa suoratoistopalveluissa on myös nähty kehitystä, ja niiden tarjonnasta löytyy runsaasti pohjoismaista tuotantoa.

Viaplay

Ruotsalaisen MTG:n omistama Viaplay on suoratoistopalvelu, joka tarjoaa elokuvia, televisiosarjoja ja urheilua ilman mainoksia. Palvelu sisältää kattavan urheiluosion, jossa voi katsoa kansainvälisiä urheilusarjoja, kuten Englannin Valioliiga, Mestarien liiga, NHL, KHL, Euroliiga, NFL ja UFC-otteluita. Viaplayssa on yli 150 televisiosarjaa ja yli 1500 elokuvaa. Palvelu on saatavilla Norjassa, Tanskassa, Ukrainassa, Ruotsissa, Venäjällä ja Suomessa, ja se keskittyy erityisesti pohjoismaiseen tuotantoon.

Viaplayn sivusto on selkeä ja helppokäyttöinen, ja palvelu muistaa edelliset katselukerrat ”Jatka katselua” -ehdotuksella sivun alussa. Palvelussa voi myös katsoa urheilun suoria lähetyksiä, mikä erottaa sen monista muista suoratoistopalveluista. Vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä Viaplay yhdistyi Elisa Viihteen kanssa, ja nyt palvelut ovat saatavilla samassa paketissa.

Viaplayn tilauksen hinta on 12,99 euroa kuukaudessa.

Elisa Viihde

Elisa Viihde tarjoaa useita maksullisia ohjelmakirjastoja, joista yksi on Aitio. Aitio sisältää paljon kotimaista sisältöä sekä omaa alkuperäistuotantoa, ja se sisältyy Elisa Viihde -sovelluksen kanssa 11,90 euron kuukausimaksulla. Aitiossa on ulkomaisia ja kotimaisia elokuvia, televisiosarjoja sekä sisältöä lapsille. Elisa Viihteen avulla voi tallentaa televisio-ohjelmia ja katsoa niitä eri laitteilla. Lisäksi puhelimeen tai tablettiin voi tilata ohjelmakirjastojen sarjoja. Uusille käyttäjille ensimmäinen tilauskuukausi on ilmainen.

Elisa Viihde Aitiossa on runsaasti kotimaista sisältöä sekä elokuvien että sarjojen muodossa. Käyttäjät voivat valita mieleisensä ohjelman tyylilajin elokuvien tai sarjojen kategorioista, ja ohjelmasta saa lyhyen esittelyn ennen katselua. Mikäli kyseessä on sarja, sivua selatessa löytyy sarjan muut jaksot ja niiden kesto. Elisa on viime vuosina tuottanut paljon uusia kotimaisia sarjoja. Vuoden 2020 lopussa Elisa yhdistyi Viaplayn kanssa.

Elisa Viihde Aition hinta on 12,99 euroa kuukaudessa yhdessä Viaplayn kanssa.

Netflix

Amerikkalainen suoratoistopalvelu Netflixilla on lähes 125 miljoonaa tilaajaa, ja sen liikevaihto on huomattavat 9,5 miljardia euroa. Netflix on viime aikoina panostanut suurella summalla rahaa omaan tuotantoonsa, ja sen laadukas sisältö on saanut runsaasti kehuja. Palvelu toimii monessa maassa ja sieltä löytyy laaja valikoima elokuvia, sarjoja ja dokumentteja, myös lapsille sopivaa sisältöä.

Netflixissä ei näytetä mainoksia, ja palvelu muistaa käyttäjän katseluhistorian, jotta se voi antaa suosituksia aiempien katselujen perusteella. Netflixin hinta riippuu eri paketeista, joista katsojat voivat valita itselleen sopivan. Palvelu saapui Suomeen vuonna 2012.

Netflixillä on runsaasti elokuvia ja sarjoja, joista valita. Palvelu on panostanut paljon omaan tuotantoonsa, ja suosittuja sarjoja ovat muun muassa Narcos, Stranger Things, House of Cards, Narcos ja Black Mirror. Sivusto on helppokäyttöinen, ja palvelu muistaa aiemmin katsotut ohjelmat.

Netflixin tuotteiden hinnat ovat:

 • Perus: 7,99 euroa kuukaudessa
 • Tupla: 11,99 euroa kuukaudessa
 • Perhe: 15,99 euroa kuukaudessa

HBO Nordic

Suosittu amerikkalainen suoratoistopalvelu HBO eli Home Box Office tarjoaa laadukkaita sarjoja ja elokuvia. HBO Nordic on erityisesti keskittynyt laatusarjoihin, joten sen elokuvatarjonta ei ole yhtä laaja kuin muilla palveluilla. Palvelu tarjoaa paljon ajankohtaisia ja odotettuja sarjoja. HBO on saatavilla yli 50 maassa ja sillä on yli 35 miljoonaa tilaajaa. HBO Nordic:ssa on noin 150 sarjaa ja 550 elokuvaa. Uudelle tilaajalle ensimmäinen katselukuukausi on ilmainen.

HBO Nordic ei ole yhtä helppokäyttöinen uusille käyttäjille kuin esimerkiksi Netflix, mutta sen ulkoasu on tehty käyttäjäystävälliseksi. Käyttäjäkokemus ei aina ole ollut yhtä hyvä kuin kilpailijoilla, mutta toisaalta HBO:n sarjojen tarjonta on todella laadukasta, joten sarjoista pitävälle palvelu on erittäin hyvä valinta. Palvelussa on ollut tekstitysongelmia varsinkin juuri tulleiden sarjojen kanssa, jolloin tekstitystä on saattanut joutua odottamaan. HBO muistaa katsotut ohjelmat.

HBO Nordic hinnat ovat:

 • 10,95 euroa kuukaudessa

C More

C More on MTV:n omistama suoratoistopalvelu, joka tarjoaa laajan valikoiman kotimaisia ja ulkomaisia elokuvia ja sarjoja, mukaan lukien lasten ohjelmat. Elokuvatarjonta on erityisen laaja ja sisältää myös uusimpia elokuvia. C More on erikoistunut laadukkaisiin kotimaisiin sarjoihin ja elokuviin, mikä erottaa sen isommista suoratoistopalveluista. Palvelusta löytyvät myös MTV Total -kanavat. Suoratoistopalvelun omistaa ruotsalainen Bonnier-yhtiö, mutta sitä hallinnoi MTV Oy Suomessa. C More lanseerattiin vuonna 2017. Uudet tilaajat saavat ensimmäisen kuukauden ilmaiseksi.

C More on jakanut ohjelmatarjonnan selkeästi eri kategorioihin, kuten elokuviin, sarjoihin, TV-ohjelmiin, lastenohjelmiin, urheiluun ja Formula 1:een. Kunkin kategorian suositut ohjelmat on esitelty omassa listassaan, josta katsoja voi valita mieleisensä. Sivusto on selkeä, valkoisella taustalla, ja ohjelman esittelyssä mainitaan muun muassa IMDB-arvostelu, ohjelman kesto ja saatavuusaika. C More ei muista aiempia katselukertoja. Palvelusta löytyy runsaasti urheilusisältöjä, kuten Formula 1, jääkiekko, Moto GP ja yleisurheilu, sekä urheiludokumentteja.

C More-tuotteiden hinnat:

9,95 €/kk 14,95 €/kk antenni-, kaapeli- ja satelliittiverkko 24,95 €/kk Total 24,95 €/kk Sport 29,95 €/kk antenni-, kaapeli- ja satelliittiverkko

Amazon Prime

Amazon.com -verkkokauppajätin tarjoaa suoratoistopalvelun nimeltä Amazon Prime Video, joka sisältää elokuvia ja sarjoja. Kuukausittainen tilausmaksu on 5,99 €. Palvelu ei sisällä pohjoismaista sisältöä tai laajaa suomenkielistä tekstitystä, mutta tulevaisuudessa palvelun odotetaan kehittyvän, koska se on saatavilla yli 200 maassa ja sisältöä kehitetään jatkuvasti.

Amazon Prime Video on keskittynyt paljon omaan tuotantoonsa, ja nämä ohjelmat ovat esillä sivuston etusivulla. Palvelusta löytyy paljon elokuvia ja sarjoja, mutta suurin osa niistä on vanhempaa sisältöä. Palvelu ei ole yhtä selkeä kuin kilpailijansa, sillä sivustolla ei ole luetteloa tai pudotusvalikkoa, joka ohjaisi käyttäjää hänen kiinnostuksensa kohteiden luokse. Sen sijaan käyttäjän on selattava sivustoa löytääkseen haluamansa sisällön. Kun ohjelma on valittu, palvelu näyttää sen IMDB-arvostelun ja muut tiedot. Trailerin voi myös katsoa tai lisätä elokuvan omaan katselulistalle.

Amazon Prime Video -palvelun hinnat ovat:

 • Kuukausimaksu: 5,99 €

Yle Areena

Ylen ilmainen netti-tv ja -nettiradio, Yle Areena, tarjoaa mahdollisuuden katsoa kaikkien Ylen kanavien ohjelmia ja kuunnella Ylen radiokanavia tai podcasteja. Palvelussa on myös saatavilla sellaisia ohjelmia, jotka on julkaistu vain netissä ja joitain ohjelmia voi katsella myös ulkomailla. Areenassa on tarjolla 65 000 tallennetta kerrallaan ja sisältöä löytyy myös lapsille suunnatulta Lasten Areena -osuudelta. Palvelusta löytyvät päivittäiset TV- ja radiotiedot. Yle Areena on ollut suoratoistopalveluna saatavilla jo vuodesta 2013 ja se on yksi Suomen arvostetuimmista verkkobrändeistä.

Yle Areena on helppokäyttöinen, eikä palveluun ole pakko kirjautua sisään, mutta kirjautuminen mahdollistaa lisäominaisuuksien käytön. Esimerkiksi käyttäjän katsomat ohjelmat muistetaan, ja palvelu voi ehdottaa kesken jääneen ohjelman jatkamista. Palvelun yläosassa on eri kategorioihin lajiteltuja ohjelmia pudotusvalikon avulla. Palvelusta löytyy paljon elokuvia ja sarjoja, ja ohjelman valinnan yhteydessä näkee tietoja ohjelmasta ja sen katselumahdollisuuden palvelussa ennen kuin se poistetaan.

Yle Areena on ilmainen palvelu.

MTV Katsomo

Katsomo on MTV:n ilmainen palvelu, jossa on yli 120 ohjelmaa saatavilla, kun käyttäjä luo palveluun tunnukset. Katsomossa voi myös luoda oman suosikkilistan, joka toistaa käyttäjän suosikkisisältöjä. Uutissisällöt ovat saatavilla ilman rekisteröitymistä. Palvelusta voi katsoa lähes kaikki MTV3:n, Subin ja Avan ohjelmat sekä sellaista sisältöä, joka löytyy vain netistä.

MTV:n maksulliset ohjelmat on siirretty C More -palveluun. Ohjelmia voi kuitenkin katsoa myös ulkomailla, mutta jotkin ohjelmat saattavat olla rajoitettuja tekijänoikeuksien vuoksi. Ohjelmat pysyvät Katsomossa 7-60 vuorokautta, mutta joitakin ohjelmia on saatavilla jopa vuosia.

Kun käyttäjä etsii ohjelmia palvelusta, valikko lajittelee sisällön kategorioihin. Vaikka palvelussa on paljon sisältöä, ohjelmat eivät ole saatavilla pitkään. Esimerkiksi sarjojen seuraamista on tarpeen tehdä aktiivisesti, sillä kun ne poistetaan palvelusta, niitä ei enää voi katsoa. Palvelu keskittyy paljon kotimaisen sisällön tarjoamiseen. Urheilun ystäville on myös ohjelmia, mutta laajempi tarjonta löytyy C More -palvelusta.

MTV Katsomo on ilmainen palvelu.

Ruutu ja Ruutu+

Nelonen Median videopalvelu, Ruutu ja Ruutu+, tarjoavat ohjelmia Nelonen, Jim, Liv ja Hero -kanavilta ilmaiseksi ja maksullisesti. Ilmaisessa Ruutu-palvelussa ohjelmat ovat katseltavissa 7-30 päivää. Ruutu+ tarjoaa uusimpia kotimaisia viihdesisältöjä ja lapsille sopivia ohjelmia. Palvelusta löytyy myös amerikkalaisia sarjoja, joita esitetään samaan aikaan kuin ne ilmestyvät, ja joitakin ohjelmia voi katsoa ennakkoon. Ensimmäinen katselukuukausi on ilmainen.

Ruutu ja Ruutu+ ovat käytettävissä samoilla laitteilla. Kirjautuneena käyttäjänä voi tallentaa ohjelmia omiin suosikkeihin ja jatkaa katselua myöhemmin. Ruutu+ tarjoaa paljon lisäominaisuuksia, kuten mainosten poiston, urheilun, elokuvat, sarjat ja dokumentit. Palvelu keskittyy eniten kotimaisen sisällön tarjoamiseen, ja sivuston yläosan kategoriat ohjaavat käyttäjää oikeaan paikkaan, kuten ilmais- tai maksulliseen versioon.

Ohjelmat ovat löydettävissä sivustoa selaamalla alaspäin, ja Ruutu+ -logo ohjelmien kuvakkeissa kertoo, onko ohjelma saatavilla maksullisessa tai ilmaisessa palvelussa. Ohjelman valinnan jälkeen saa lisätietoja ohjelmasta ja tietää, kuuluuko ohjelma maksullisen palvelun piiriin, sillä kaikkia ohjelmia ei ole merkitty Ruutu+ -logolla.

Ruutu+ -palvelun hinnat ovat:

 • Ruutu+ 9,95 €/kk
 • Liiga 9,95 €/kk
 • Ruutu+ ja Urheilulehti 13,95 €/kk
 • Ruutu+ Liiga ja Urheilulehti 13,95 €/kk

Parhaat suoratoistopalvelut tiivistetysti

Olemme koonneet alla oleviin taulukoihin palveluiden tärkeimmät tiedot vertailua varten. Vertailussa käsitellään sekä suuria kansainvälisiä että pohjoismaisia suoratoistopalveluita, joilla on myös suomalaista sisältöä. Palveluiden arviointikriteereinä ovat muun muassa niiden sisältö, toimivuus, hinta ja käyttäjäystävällisyys.

Vertailussamme palveluita arvioidaan eri näkökulmista, ja voit esimerkiksi vertailla niiden hintoja tai tehdä päätöksen ainoastaan sisällön perusteella.

Palvelu Kuukausi 
hinta
Ohjelmat  Ilmainen kokeilu  Keskittynyt    Oma tuotanto   
Viaplay 12,99 € / kk 1500 elokuvaa Ei Paljon urheilusisältöä elokuvien ja sarjojen lisäksi   Advokaten, Miehitetty, Swedish Dicks  
Netflix 7,99 € / kk 1750 elokuvaa Ei Oma tuotanto, sisällön määrä   Black Mirror, House of Cards, The Good Place  
Yle Areena 0,00 € / kk 65 000 tallennetta Aina Näyttää TV ohjelmia ja radiokanavia   Elokuvat, sarjat, äänikirjat  
HBO Nordic 10,95 € / kk 550 elokuvaa, 150 sarjaa Ei Laatusarjat   Gösta  
Amazon Prime Video 5,99 € / kk 30 pv Oma tuotanto, palvelun kehittäminen   Transparent, The Man in the High Castle  
C More 12,95 € / kk 1500 elokuvaa ja 80 sarjaa 2 vko Pohjoismainen sisältö   Greyzone  
MTV Katsomo 0,00 € / kk yli 120 ohjelmaa Aina MTV3:n, Subin ja Avan ohjelmat    
FOX Play 0,00 € / kk 34 ohjelmaa Aina FOX kanavan ohjelmien toisto    
Elisa Viihde Viaplay 12,99 € / kk Ei Keskittynyt kotimaiseen sisältöön   Sipoon herttua, Jättekiva, Kolmistaan  
Ruutu 0,00 € / kk Aina Nelosen tv ohjelmat    
Blockbuster  12,99/3 elokuvan sarjalippu 8000 elokuvaa ja tuotantokausia 350 Ei Uusimpien elokuvien tarjoamiseen palvelussa    
Eurosport Player 6,99 € / kk Ei Urheilu    
MUBI 9,99 € / kk Satoja elokuvia 7 pv Laatu elokuvat, klassikoihin, indie elkokuvat    
Hayu 4,99 € / kk yli 250 sarjaa 7 pv Tosi-tv  

Suoratoistopalvelut – Hinnoittelu

Suoratoistopalveluiden välillä käydään kovaa kilpailua hinnoittelussa, ja suurin osa tarjoaa rajatonta katselua noin kymmenen euron kuukausimaksulla. Vaikka kaikki palvelut eivät ole maksullisia, ilmaispalvelut tarjoavat yleensä paljon sisältöä, joka on jo nähty televisiossa. Suoratoistopalvelu mahdollistaa kuitenkin näidenkin ohjelmien katselun missä ja milloin tahansa.

Palvelu Hinta
Viaplay 12,99 €
Netflix 7,99 €
HBO Nordic 10,95 €
Amazon Prime Video 5,99 €
C More 12,95 €
Elisa Viihde Viaplay 12,99 €
Ruutu + 9,95 €
MUBI 9,99 €
Eurosport Player 6,99 €
Hayu 4,99 €

Parhaat laitteet suoratoistopalveluiden käyttöön

Suosituimpia laitteita suoratoistopalveluiden katseluun ovat älytelevisiot, tietokoneet, kannettavat tietokoneet, tabletit, älypuhelimet ja pelikonsolit. Monet suoratoistopalvelut ovat saatavilla useille eri laitteille ja käyttöjärjestelmille, joten käyttäjät voivat valita sen laitteen, joka sopii heille parhaiten.

Suoratoistopalveluiden katseluun voi käyttää monenlaisia laitteita, ja niiden suosio vaihtelee hieman eri käyttäjäryhmien ja alueiden välillä. Esimerkiksi älytelevisiot ovat yleistyneet nopeasti ja ne ovat nykyään yksi suosituimmista tavoista katsella suoratoistopalveluita. Tietokoneet ja kannettavat tietokoneet ovat myös edelleen suosittuja laitteita, joilla katsellaan suoratoistopalveluita.

Tabletit ja älypuhelimet ovat käteviä vaihtoehtoja, sillä niitä voi käyttää missä vain ja milloin vain. Ne ovatkin yhä suositumpia laitteita suoratoistopalveluiden katseluun erityisesti liikkeellä ollessa. Pelikonsolit ovat myös kasvava trendi, sillä monet uudemmat pelikonsolit tarjoavat suoratoistopalveluita suoraan laitteella.

Suoratoistopalveluiden suosio on kasvanut viime vuosina, ja monet palveluntarjoajat ovat tehneet omia sovelluksia useille eri laitteille ja käyttöjärjestelmille. Tämä mahdollistaa helpon käytön erilaisilla laitteilla, jotta käyttäjät voivat valita sen laitteen, joka sopii parhaiten heidän katselutapoihinsa.

Ilmaiset suoratoistopalvelut

Ilmaiset suoratoistopalvelut ovat hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat katsoa elokuvia, sarjoja tai muita ohjelmia ilman maksua. Suurin osa ilmaisista suoratoistopalveluista on mainostuettuja, mikä tarkoittaa, että mainoksia näytetään ohjelman katselun aikana. Tässä muutama esimerkki ilmaisista suoratoistopalveluista:

 1. Yle Areena – Yle Areena on Suomen Yleisradion ilmainen suoratoistopalvelu, josta löytyy runsaasti suomalaista televisio-ohjelmaa, elokuvia ja dokumentteja. Palveluun ei tarvitse rekisteröityä.

 2. Pluto TV – Pluto TV on ilmainen suoratoistopalvelu, josta löytyy yli 100 kanavaa ja yli 20 000 elokuvaa ja tv-ohjelmaa. Palvelu on saatavilla Yhdysvalloissa ja Euroopassa.

 3. Kanopy – Kanopy on ilmainen suoratoistopalvelu, joka on suunnattu yliopistoille ja kirjastoille. Palvelusta löytyy laaja valikoima elokuvia, dokumentteja ja televisio-ohjelmia.

 4. IMDb TV – IMDb TV on Amazonin ilmainen suoratoistopalvelu, joka tarjoaa elokuvia ja televisio-ohjelmia ilman maksua. Palvelu on saatavilla Yhdysvalloissa ja Euroopassa.

 5. Vudu – Vudu on Walmartin ilmainen suoratoistopalvelu, joka tarjoaa ilmaisia elokuvia ja televisio-ohjelmia. Palvelu on saatavilla Yhdysvalloissa.

On kuitenkin hyvä muistaa, että ilmaisilla suoratoistopalveluilla on usein rajoituksia, kuten mainosten näyttö tai vain tiettyjen ohjelmien tarjoaminen. Lisäksi suoratoistopalveluiden tarjonta ja saatavuus voivat vaihdella alueittain ja maakohtaisesti.

Usein kysytyt kysymykset

Suosituimmat suoratoistopalvelut ovat Netflix, Amazon Prime Video ja Disney+. Näiden palveluiden lisäksi on muitakin suoratoistopalveluita, kuten HBO Max, Hulu, Apple TV+ ja YouTube TV.

Suoratoistopalveluiden käyttämiseen tarvitaan laitteita, joilla voi käyttää internetiä, kuten tietokone, älypuhelin, tabletti tai älytelevisio. Lisäksi tarvitaan yleensä kuulokkeet tai kaiutin äänen toistamiseen.

Sopivan suoratoistopalvelun valintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten hinta, tarjolla oleva sisältö, käytettävyys ja yhteensopivuus omien laitteiden kanssa. Ennen valinnan tekemistä kannattaa tarkistaa palveluiden tarjonta ja verrata niitä omiin tarpeisiin. On myös hyvä tarkistaa mahdolliset ilmaiskokeilut, joita palvelut tarjoavat ennen tilauksen tekoa.