Fortum pörssisähkö

Fortum Pörssisähkö on Fortumin tarjoama sähkönmyyntituote, joka perustuu sähkön pörssihintaan. Fortum Pörssisähkö sopii erityisesti niille asiakkaille, jotka haluavat seurata sähkön hintakehitystä ja hyötyä mahdollisista alhaisista sähkön hinnoista.

Fortum Pörssisähkö tarkoittaa sitä, että asiakas maksaa sähköstään sähkön pörssihinnan mukaan. Sähkön pörssihinta määräytyy markkinoiden kysynnän ja tarjonnan perusteella, joten se vaihtelee jatkuvasti. Fortum laskee asiakkaalle kuukausittaisen sähkönmyyntilaskunsa pörssihinnan mukaan. Mikäli pörssihinta on alhaisempi kuin kiinteä hinta, joka on sovittu sopimuksessa, asiakas hyötyy alhaisemmasta hinnasta.

Fortum Pörssisähkösopimus sopii asiakkaille, jotka ovat valmiita ottamaan hieman riskiä sähkön hintojen vaihtelusta. Asiakkaan tulee seurata sähkön hintakehitystä aktiivisesti ja olla tietoinen sopimukseen liittyvistä riskeistä. Pörssisähkön hinta voi vaihdella nopeasti, joten sopimus ei välttämättä sovi kaikille.

Jos olet kiinnostunut Fortum Pörssisähkö -sopimuksesta, kannattaa sinun ottaa yhteyttä Fortumin asiakaspalveluun ja keskustella heidän kanssaan sopimuksen ehdoista ja riskeistä.

Fortumin erilaiset sähkösopimukset

Fortum on pohjoismainen energia-alan yritys, joka tarjoaa erilaisia sähkö- ja lämpötuotteita sekä energiaratkaisuja. Yhtiö tarjoaa asiakkailleen erilaisia sähkösopimuksia, jotka on suunniteltu vastaamaan erilaisia tarpeita ja mieltymyksiä. Tässä on muutamia esimerkkejä Fortumin erilaisista sähkösopimuksista:

Fortum Vakio

ortum Vakio Sähkö -sopimus on yksi Fortum-yhtiön tarjoamista sähkösopimuksista. Tämä sopimusmalli tarjoaa asiakkaille ennustettavan ja vakion hinnan sähkölle tietyn ajanjakson ajan.

Fortum Vakio Sähkö -sopimus antaa asiakkaille taloudellista ennustettavuutta, koska sopimuksen hinta pysyy samana sovitun ajanjakson ajan. Tämä ajanjakso voi vaihdella muutamasta kuukaudesta jopa vuoteen. Sopimuksen avulla asiakas voi suunnitella budjettinsa paremmin, koska sähkölaskuun ei tule yllättäviä muutoksia hinnanvaihteluiden seurauksena.

Sopimuksen hinta määräytyy yleensä markkinoiden tilanteen mukaan. Fortum seuraa sähkön hintakehitystä ja sopimuksen hinta voi vaihdella alueittain ja ajanjaksoittain. Fortum Vakio Sähkö -sopimus tarjoaa asiakkaille hintasuojan sähkön hintavaihteluita vastaan sopimuskauden aikana.

On tärkeää huomata, että Fortum Vakio Sähkö -sopimuksen ehdot ja hinta voivat muuttua ajan myötä. Suosittelen tarkistamaan Fortumin virallisilta verkkosivuilta tai ottamaan yhteyttä heidän asiakaspalveluunsa saadaksesi ajankohtaista tietoa Fortum Vakio Sähkö -sopimuksesta ja sen yksityiskohdista.

Fortum Tarkka

Fortum Tarkka on Fortumin tarjoama sähkösopimus, joka mahdollistaa kiinteän sähkönhinnan sopimisen tiettyyn ajanjaksoon. Asiakas voi valita sopimuksen kestoksi 1-3 vuotta ja kiinteän hinnan, joka säilyy samana koko sopimuskauden ajan.

Fortum Tarkka -sopimus sopii asiakkaille, jotka haluavat tietää tarkalleen, kuinka paljon heidän sähkölaskunsa on kuukausittain. Sopimus sopii erityisesti silloin, kun sähkön hintojen epävarmuus tai riski hinnan noususta halutaan minimoida. Fortum Tarkka -sopimuksen etuna on myös se, että asiakkaan ei tarvitse seurata sähkön hintakehitystä, sillä hinta on kiinteä koko sopimuskauden ajan.

Fortum Tarkka -sopimus sisältää yleensä myös muita etuja, kuten esimerkiksi sähkönsiirron hintaan liittyviä alennuksia ja mahdollisuuden maksaa sähkölaskut kuukausittain tasaerissä.

Jos olet kiinnostunut Fortum Tarkka -sopimuksesta, kannattaa sinun ottaa yhteyttä Fortumin asiakaspalveluun ja keskustella heidän kanssaan sopimuksen ehdoista ja hinnoista.

Fortum Duo

Fortum Duo Sähkö on yksi Fortum-yhtiön tarjoamista sähkösopimuksista. Tämä sopimus on suunniteltu asiakkaille, jotka haluavat yhdistää sähkösopimuksen ja kaukolämmön samassa paketissa. Fortum Duo Sähkö tarjoaa siis sekä sähköä että kaukolämpöä yhdessä sopimuksessa.

Fortum Duo Sähkö -sopimuksen etuna on, että se tarjoaa helppoutta ja kätevyyttä asiakkaille, jotka haluavat hoitaa sekä sähkö- että lämmitystarpeensa saman energiayhtiön kautta. Tämä voi helpottaa laskujen hallintaa ja asiakaspalvelua, kun molemmat palvelut ovat yhdistettynä yhdessä sopimuksessa.

Sopimuksen hinta ja ehdot voivat vaihdella alueittain ja asiakkaan tarpeiden mukaan. On tärkeää tarkistaa Fortumin virallisilta verkkosivuilta tai ottaa yhteyttä heidän asiakaspalveluunsa saadaksesi ajankohtaista tietoa Fortum Duo Sähkö -sopimuksesta, sen hinnoittelusta ja ehtojen yksityiskohdista.

Pörssisähkösopimus – kenelle se sopii ja miten sitä kannattaa käyttää?

Fortum Pörssisähkösopimus on sähkönmyyntituote, joka sopii asiakkaille, jotka haluavat seurata ja hyötyä sähkön markkinahintojen vaihteluista. Tämä sopimus perustuu sähkön pörssihintaan, joka määräytyy Nord Pool -sähköpörssissä. Asiakkaat voivat hyötyä alhaisista markkinahinnoista, mikäli sähkön markkinahinta on alhaisempi kuin kiinteä hinta, joka on sovittu sopimuksessa.

Fortum Pörssisähkösopimusta kannattaa käyttää silloin, kun haluaa seurata markkinahintoja ja hyötyä alhaisista sähkön hinnoista. Tämä sopimus sopii erityisesti niille, jotka ovat valmiita ottamaan hieman riskiä sähkön hintojen vaihtelusta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että markkinahinnat voivat vaihdella nopeasti, joten sopimus ei välttämättä sovi kaikille.

Fortum Pörssisähkösopimuksen käyttöön liittyy tiettyjä riskejä, kuten esimerkiksi sähkön hintojen äkilliset nousut tai laskut, jotka voivat vaikuttaa merkittävästi asiakkaan lopulliseen sähkölaskuun. Tämän vuoksi asiakkaan tulee olla tietoinen riskeistä ja seurata sähkön hintakehitystä aktiivisesti, jotta hän voi hyötyä mahdollisista alhaisista hinnoista.

Jos olet kiinnostunut Fortum Pörssisähkösopimuksesta, kannattaa sinun ottaa yhteyttä Fortumin asiakaspalveluun ja keskustella heidän kanssaan sopimuksen ehdoista ja riskeistä.

Pörssisähkön hintakehitys

Pörssisähkön hintakehitys riippuu monista tekijöistä, kuten sääolosuhteista, tuotantokustannuksista, markkinoiden kysynnästä ja tarjonnasta sekä poliittisista päätöksistä. Sähkön hinta voi vaihdella suuresti eri vuodenaikoina ja vuorokauden aikoina.

Esimerkiksi talvella sähkön hinta voi nousta korkeaksi kysynnän kasvun ja tuotantokustannusten nousun vuoksi. Toisaalta, kesällä sähkön hinta voi olla alhainen, koska kysyntä on vähäisempää ja tuotantoa voidaan tehdä halvemmilla energialähteillä, kuten aurinko- ja tuulienergialla.

Pörssisähkön hintakehitystä voi seurata esimerkiksi Nord Poolin sivustolla, joka on yksi Euroopan suurimmista sähköpörsseistä. Sieltä löytyy tietoa sähkön hintakehityksestä eri maissa ja alueilla. On kuitenkin tärkeää huomata, että menneet hintakehitykset eivät ole takuu tulevasta kehityksestä, ja sähkön hinta voi vaihdella suuresti lyhyelläkin aikavälillä.

Pörssisähkön hintakehityksen ennustaminen on haastavaa ja siihen liittyy aina riskejä. Pörssisähkösopimuksen käyttäjän tulee seurata hintakehitystä aktiivisesti ja olla tietoinen mahdollisista riskeistä, kuten äkillisistä hintojen nousuista tai laskuista.

Fortum Pikku Juttu -etuohjelma

Pikku Juttu on Fortumin etuohjelma, jossa tehdään yhdessä asiakkaiden kanssa kuukausittain pieniä arjen tekoja ympäristön hyväksi. Jokainen tehty teko kerryttää asiakkaille ilmaisia sähkötunteja.

Haasteet ovat arjessa helposti toteutettavia ja perustuvat tutkittuun tietoon siitä, millaisilla teoilla on todellinen vaikutus ympäristöön ja ilmastoon. Fortum valitsee sellaiset teot, joista on helppo aloittaa.

Ilmaiset sähkötunnit ovat aurinkovoimalla tuotettua sähköä, ja niitä ansaitaan osallistumalla Pikku Juttu -haasteisiin. Kerätyt tunnit lasketaan yhteen koko kalenterivuoden ajalta, ja ne hyvitetään asiakkaalle seuraavan vuoden kesäkuun sähkönkulutuksesta.

Fortumin sähkösopimusasiakkaiden tulee tunnistautua joko pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella päästäkseen mukaan ohjelmaan. Liittymisen jälkeen asiakkaat saavat sähköpostitse haasteita kerran kuukaudessa erilaisiin ympäristötekoihin, joita tekemällä ansaitaan ilmaisia sähkötunteja.

Jos asiakas muuttaa, kerätyt tunnit siirtyvät uuden kodin sähkösopimukselle, kunhan asiakas jatkaa Fortumin sähkösopimusasiakkaana.

Lisätietoa Pikku Juttu -ohjelmasta löytyy täältä.

Muut tuotteet ja palvelut

Fortum tarjoaa monipuolisia tuotteita ja palveluita yksityis- ja yritysasiakkaille. Tässä on muutamia esimerkkejä Fortumin tarjoamista tuotteista ja palveluista:

  1. Sähkösopimukset: Fortum tarjoaa erilaisia sähkösopimuksia, kuten kiinteähintaisia, pörssisähkösopimuksia ja ympäristöystävällisiä aurinkosähkösopimuksia.

  2. Kaukolämpö: Fortum tarjoaa kaukolämpöpalveluita, jotka ovat ympäristöystävällisiä ja energiatehokkaita ratkaisuja lämmitykseen ja lämminvesihuoltoon.

  3. Aurinkopaneelit ja aurinkosähköjärjestelmät: Fortum tarjoaa aurinkopaneeleita ja aurinkosähköjärjestelmiä niin kotitalouksille kuin yrityksillekin. He auttavat aurinkosähköjärjestelmän suunnittelussa, asennuksessa ja ylläpidossa.

  4. Sähköautojen latauspalvelut: Fortum tarjoaa sähköautojen latauspalveluita, kuten julkisia latausasemia, kotilatauslaitteita ja latauspalveluita yrityksille ja kiinteistöille.

  5. Energiansäästö- ja energiatehokkuuspalvelut: Fortum auttaa asiakkaita säästämään energiaa ja parantamaan energiatehokkuutta esimerkiksi energiakatselmusten ja energianeuvonnan avulla.

  6. Jätehuolto ja kiertotalouspalvelut: Fortum tarjoaa jätehuoltopalveluita, kuten jätteen vastaanottoa, käsittelyä, kierrätystä ja hyödyntämistä sekä kiertotalousratkaisuja.

  7. Vesivoima: Fortum on yksi suurimmista vesivoiman tuottajista Pohjoismaissa ja tarjoaa vesivoimapalveluita, kuten vesivoiman tuotantoa, suunnittelua, rakentamista ja kunnossapitoa.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä Fortumin tarjoamista tuotteista ja palveluista. Lisätietoa saat Fortumin verkkosivuilta: www.fortum.fi.

Fortum – asiakaspalvelu ja tiedotteet

Fortumin asiakaspalvelu on saanut hyviä arvioita asiakkailtaan. Asiakaspalvelu on auki viikon jokaisena päivänä ja puheluihin vastataan nopeasti. Lisäksi Fortumin asiakaspalvelun henkilökunta on ammattitaitoista ja avuliasta, ja he pyrkivät ratkaisemaan asiakkaan ongelman tai vastaamaan kysymykseen mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti. Fortum on myös kehittänyt digitaalisia kanavia asiakaspalveluun, jolloin asiakkaat voivat hoitaa asioitaan myös verkossa.

Fortumin asiakaspalvelu auttaa sinua kaikissa sähköön, kaukolämpöön, aurinkosähköön, sähköautojen latauspalveluihin ja muihin Fortumin tuotteisiin ja palveluihin liittyvissä kysymyksissä. Tässä yhteystiedot Fortumin asiakaspalveluun:

Yksityisasiakkaat tai kotitaloudet: Puhelin: 0200 19000 Maanantaista perjantaihin klo 9–17.

Yritysasiakkaat: Puhelin: 0200 19100 (pvm/mpm) Maanantaista perjantaihin klo 9–17.

Ulkomailta soitettaessa: Puhelin: +358 10 45 66080

Voit myös lähettää viestin tai jättää soittopyynnön osoitteessa: https://www.fortum.fi/ota-yhteytta

Muuttopuhelin (avoinna ma-pe 8-17) Sähkösopimus uuteen kotiin: Puhelin: 0200 80000 (pvm/mpm)

Kaukolämmön vikailmoitukset 24h: Puhelin: 0800 1 90090

Usein kysytyt kysymykset

Fortumin pörssisähkön hinta vaihtelee jatkuvasti markkinatilanteen mukaan, eikä sitä voi määritellä tarkasti etukäteen. Pörssisähkön hinta muodostuu sähkömarkkinoiden päiväkohtaisesta hintatasosta, johon vaikuttavat muun muassa sähkön kysyntä- ja tarjontatilanne, säät ja tuotantokustannukset.

Fortum myy pörssisähköä Suomessa ja Ruotsissa, ja sen hinta määräytyy Nord Pool -sähköpörssissä, joka on Pohjoismaiden yhteinen sähkömarkkinapaikka. Pörssisähkön hinta muodostuu kahdesta osasta: energian hinnasta ja siirtohinnasta. Energian hinta määräytyy markkinatilanteen mukaan ja siirtohinta puolestaan sisältää sähköverkon käytöstä ja ylläpidosta aiheutuvat kustannukset.

Voit seurata Fortumin pörssisähkön hintaa suoraan Nord Pool -sähköpörssin verkkosivuilta. Tarkempaa hintatietoa voit myös kysyä Fortumin asiakaspalvelusta.

Fortumin pörssisähkö ei yleensä ole määräaikainen sopimus. Pörssisähkö on joustava vaihtoehto, jossa sähkön hinta määräytyy jatkuvasti sähkömarkkinoiden mukaan. Fortum myy pörssisähköä Nord Pool -sähköpörssissä, joka on Pohjoismaiden yhteinen sähkömarkkinapaikka. Pörssisähkö on hinnaltaan vaihtelevaa, koska sen hinta määräytyy sähkön kysynnän ja tarjonnan mukaan, ja se voi vaihdella tunneittain ja päivittäin.

Fortumin pörssisähkösopimus on yleensä toistaiseksi voimassa oleva, ja asiakas voi irtisanoa sopimuksen milloin tahansa ilman erillistä irtisanomisaikaa. Lisäksi Fortum tarjoaa myös muita sähkösopimusvaihtoehtoja, kuten kiinteähintaisia sopimuksia ja pörssisähkön ja kiinteähintaisen sopimuksen yhdistelmiä, joita voi harkita riippuen omista tarpeista ja kulutustottumuksista.