Lainasumma:

Laina-aika:

kuukausi
Näytä lainat 18-vuotiaille

Lainantarjoajat

Lainasumma:100 – 60000 €

Laina-aika:20 vuotta

Lainan kesto:12 – 240 kuukautta

Ikävaatimus:18 vuotta

Korko:4.19 – 20%

Vakuudeton:

HAE LAINAA TÄSTÄ

Lainasumma:100 – 2000 €

Laina-aika:1 vuosi

Lainan kesto:1 – 12 kuukautta

Ikävaatimus:18 vuotta

Korko:19.9 – 19.9%

Vakuudeton:

HAE LAINAA TÄSTÄ

Lainasumma:100 – 2000 €

Laina-aika:1 vuosi

Lainan kesto:1 – 12 kuukautta

Ikävaatimus:18 vuotta

Korko:19.9 – 19.9%

Vakuudeton:

HAE LAINAA TÄSTÄ

Lainasumma:2500 – 60000 €

Laina-aika:15 vuotta

Lainan kesto:12 – 180 kuukautta

Ikävaatimus:20 vuotta

Korko:4.5 – 20%

Vakuudeton:

HAE LAINAA TÄSTÄ

Lainasumma:100 – 60000 €

Laina-aika:15 vuotta

Lainan kesto:12 – 180 kuukautta

Ikävaatimus:18 vuotta

Korko:4.19 – 20%

Vakuudeton:

HAE LAINAA TÄSTÄ
Lataa lisää

Rahoitusyhtiöt – Rahoita auto, talo tai vaikka loma!

Haluatko tietää, mikä rahoitusyhtiö tarjoaisi parhaan mahdollisen rahoituksen juuri sinun tarpeisiisi?

Tässä artikkelissa esittelemme parhaat rahoitusyhtiöt eri tarkoituksiin – voit rahoittaa vaikkapa auton, talon tai lomamatkan!

Mikä on rahoitusyhtiö?

Rahoitusyhtiö on yritys tai organisaatio, joka tarjoaa erilaisia rahoituspalveluita ja -tuotteita. Näihin palveluihin voi kuulua esimerkiksi lainojen myöntäminen, sijoitusten hallinta, vakuutukset, leasing- ja luottokorttipalvelut sekä muut rahoitukseen liittyvät palvelut.

Rahoitusyhtiöt voivat toimia eri muodoissa ja tarjota erilaisia palveluita eri markkinoilla. Esimerkkejä rahoitusyhtiöistä ovat pankit, vakuutusyhtiöt, sijoitusyhtiöt, luottolaitokset ja rahoitusalan erikoistuneet yritykset.

Rahoitusyhtiöt voivat auttaa yksilöitä, yrityksiä ja muita organisaatioita saamaan tarvitsemaansa rahoitusta erilaisiin tarkoituksiin. Ne voivat myös tarjota asiantuntemusta ja neuvontaa rahoitusasioissa, auttaa riskienhallinnassa ja tarjota muita rahoitukseen liittyviä palveluita.

Rahoitus lyhyesti

Rahoitus on taloudellinen prosessi, jossa varoja hankitaan, hallinnoidaan ja käytetään tavoitteiden saavuttamiseksi. Se kattaa laajan kirjon toimintoja, joilla pyritään turvaamaan varat ja pääomavirrat, hallitsemaan riskejä sekä sijoittamaan ja hallinnoimaan varoja tuottavasti.

Rahoitus voidaan jakaa kahteen pääluokkaan: yritysrahoitukseen ja henkilökohtaiseen rahoitukseen. Yritysrahoituksessa keskitytään yritysten rahoitusstrategioihin ja -päätöksiin, kun taas henkilökohtainen rahoitus koskee yksilöiden taloudellista suunnittelua ja päätöksentekoa.

Yritysrahoitus kattaa useita osa-alueita, kuten pääoman hankinnan, investointien rahoituksen, varainhallinnan ja riskienhallinnan. Pääoman hankinta voi tapahtua esimerkiksi osakeannin, lainanoton tai yritysostojen kautta. Investointien rahoituksessa päätetään, miten yrityksen projektit ja investoinnit rahoitetaan. Varainhallinta koskee yrityksen käteisvarojen hallintaa, maksuvalmiuden varmistamista ja riskienhallintaa, kuten vakuutusten käyttöä riskien minimoimiseksi.

Henkilökohtainen rahoitus liittyy yksilöiden taloudelliseen suunnitteluun ja päätöksentekoon. Tärkeitä osa-alueita ovat muun muassa budjetointi, säästäminen, velanhallinta, sijoittaminen ja eläkesuunnittelu. Henkilökohtaisen rahoituksen tavoitteena on saavuttaa taloudellinen vakaus, turvata tulevaisuuden tarpeet ja tavoitteet sekä optimoida rahan käyttö.

Rahoitusmarkkinat ovat keskeinen osa rahoitusjärjestelmää. Ne tarjoavat kanavan varojen liikkumiselle taloudessa ja mahdollistavat yritysten ja yksilöiden välisen rahavirran. Rahoitusmarkkinoilla käydään kauppaa erilaisilla rahoitusvälineillä, kuten osakkeilla, joukkovelkakirjoilla, johdannaisilla ja valuutoilla.

Rahoitusyhtiöt yksityishenkilöiden lainoille

Rahoitusyhtiöt tarjoavat usein lainapalveluita myös yksityishenkilöille. Nämä lainat voivat olla esimerkiksi kulutusluottoja, autolainoja, asuntolainoja tai opintolainoja. Rahoitusyhtiöt kilpailevat pankkien kanssa tarjoamalla erilaisia lainatuotteita ja pyrkivät houkuttelemaan asiakkaita kilpailukykyisillä koroilla ja joustavilla lainaehdoilla.

Yksityishenkilöt voivat hakea lainaa rahoitusyhtiöstä yleensä verkossa tai fyysisessä toimipisteessä. Lainan hakeminen voi edellyttää tiettyjen henkilö- ja taloustietojen toimittamista, kuten palkkatietoja, verotietoja ja luottotietoja. Rahoitusyhtiö arvioi hakijan luottokelpoisuuden ja lainan myöntämisen ehdot perustuvat usein hakijan tuloihin, luottokelpoisuuteen ja muihin riskitekijöihin.

Yksityishenkilöiden lainapalveluita tarjoavat rahoitusyhtiöt voivat tarjota myös muita lisäpalveluita, kuten vakuutuksia tai maksuvapaita kuukausia, jotka mahdollistavat lainanlyhennysten väliaikaisen lykkäämisen. Rahoitusyhtiöt voivat myös tarjota joustavia laina-aikoja ja erilaisia takaisinmaksuvaihtoehtoja, kuten kiinteän tai vaihtuvakorkoisen lainan.

luottolaitos

Rahoitusyhtiöt autorahoituksiin

Rahoitusyhtiöt tarjoavat usein autorahoituspalveluita yksityishenkilöille ja yrityksille, jotka haluavat hankkia auton. Autorahoitus tarkoittaa rahoituksen tarjoamista auton ostamiseen, jolloin rahoitusyhtiö maksaa auton hinnan tai suuren osan siitä asiakkaan puolesta ja asiakas sitoutuu maksamaan summan takaisin sovitulla korolla ja ehdoin.

Autorahoituksen avulla asiakas voi hankkia haluamansa auton, vaikka hänellä ei olisi heti käytettävissään koko auton hintaa. Rahoitusyhtiö voi tarjota erilaisia autorahoitusvaihtoehtoja, kuten perinteisen autolainan tai auton leasing-sopimuksen.

Perinteinen autolaina toimii samalla tavalla kuin muutkin lainat. Asiakas hakee lainaa rahoitusyhtiöltä, ja jos hänet hyväksytään, hän saa rahat auton ostamiseen. Laina maksetaan takaisin sovitun ajanjakson kuluessa kuukausittain, yleensä korkojen ja mahdollisten lainanhoitokulujen kanssa.

Auton leasing-sopimuksessa asiakas ei itse omista autoa, vaan hänellä on käytössään auto tietyn ajanjakson ajan. Asiakas maksaa kuukausittaista vuokraa auton käytöstä ja palauttaa auton sopimuksen päättyessä. Leasing-sopimuksessa voi olla myös mahdollisuus ostaa auto itselleen sopimuksen päättyessä ennalta sovittuun hintaan.

Rahoitusyhtiö voi tarjota myös muita lisäpalveluita autorahoituksen yhteydessä, kuten vakuutuksia tai takuuta autolle. Lisäksi rahoitusyhtiöt voivat tarjota joustavia takaisinmaksuehtoja ja erilaisia rahoitusvaihtoehtoja asiakkaan tarpeiden ja taloudellisen tilanteen mukaan.

Rahoitusyhtiön auton myynti

Rahoitusyhtiön auton myynti tarkoittaa sitä, kun rahoitusyhtiö myy omistamansa auton joko suoraan asiakkaalleen tai kolmannelle osapuolelle. Tämä voi tapahtua eri tilanteissa, kuten silloin kun asiakas ei ole kyennyt maksamaan autolainaa takaisin sovitussa ajassa tai kun auto on takavarikoitu rahoitusyhtiön toimesta.

Rahoitusyhtiöt tarjoavat usein autojen rahoitusvaihtoehtoja, joissa asiakas voi ostaa auton ja maksaa sen takaisin kuukausierissä sopimuksen mukaisesti. Tässä tapauksessa auto toimii vakuutena lainalle, ja jos asiakas ei pysty maksamaan velkaa sovitusti, rahoitusyhtiö voi periä auton ja myydä sen saadakseen takaisin rahansa.

Auton myynti rahoitusyhtiön toimesta voi tapahtua eri tavoin. Yksi yleinen tapa on järjestää huutokauppa, jossa autot myydään korkeimman tarjouksen tehneelle ostajalle. Huutokaupoissa voi olla paikalla autokauppiaita, yksityishenkilöitä tai muita autokaupan toimijoita. Lisäksi rahoitusyhtiöt voivat myydä autoja suoraan autoliikkeille tai käyttää muita myyntikanavia, kuten verkkosivustoja tai autokauppapaikkoja.

Rahoitusyhtiön auton myynnistä saadut varat käytetään yleensä kattamaan lainasta jäänyt velka ja muut rahoitusyhtiön perimät kulut. Jos myynnistä jää ylijäämää, se voidaan palauttaa alkuperäiselle auton omistajalle. Jos taas myyntihinta ei kata kaikkia velkoja, asiakas voi jäädä vastuuseen puuttuvasta summasta.

On tärkeää huomata, että jokaisella rahoitusyhtiöllä voi olla hieman erilaiset käytännöt auton myynnin suhteen, ja nämä käytännöt määritellään yleensä sopimuksessa, jonka asiakas allekirjoittaa autolainan yhteydessä. Asiakkaan kannattaa aina tutustua tarkasti sopimusehtoihin ja ymmärtää omat velvollisuutensa ja oikeutensa autolainan osalta.

Auton ostajien näkökulmasta rahoitusyhtiön myytävät autot voivat tarjota hyviä mahdollisuuksia ostaa käytetty auto kilpailukykyiseen hintaan. On kuitenkin tärkeää tarkastella auton kuntoa ja huomioida, että rahoitusyhtiö ei välttämättä tarjoa takuuta tai vastuuta auton kunnosta. Ostajan on hyvä suorittaa perusteellinen kuntotarkastus ja tarvittaessa pyytää ammattilaisen arviointi ennen auton ostamista.

Yhteenvetona voidaan todeta, että rahoitusyhtiön auton myynti tapahtuu silloin, kun asiakas ei pysty maksamaan autolainaa sovitusti. Rahoitusyhtiö voi myydä auton takaisin saadakseen rahansa takaisin. Myynti voi tapahtua huutokaupassa, suoraan autoliikkeille tai muiden myyntikanavien kautta. Asiakkaan kannattaa olla tietoinen sopimuksen ehdoista ja velvollisuuksista, kun hän hankkii auton rahoitusyhtiön kautta. Ostajien puolestaan tulee olla varovaisia ja tehdä asianmukainen kuntotarkastus ennen auton ostamista.

Rahoitusyhtiöt yrityslainoihin

Rahoitusyhtiöt tarjoavat usein yrityksille erilaisia lainapalveluita, joita kutsutaan yrityslainoiksi. Nämä lainat voivat auttaa yrityksiä rahoittamaan toimintaansa, laajentumaan, investoimaan tai käsittelemään lyhytaikaisia rahoitustarpeita.

Yrityslainat, joita rahoitusyhtiöt tarjoavat, voivat vaihdella suuruudeltaan, laina-ajaltaan, takaisinmaksuehdoiltaan ja vakuusvaatimuksiltaan. Näitä lainoja voi olla esimerkiksi:

  1. Investointilainat: Näitä lainoja käytetään yrityksen investointeihin, kuten uusien laitteiden tai koneiden hankintaan, teknologian päivittämiseen, kiinteistöjen ostamiseen tai laajennushankkeisiin.

  2. Käyttöpääomalainat: Nämä lainat auttavat yritystä kattamaan lyhytaikaisia rahoitustarpeita, kuten palkkoja, varaston täydentämistä tai maksuvalmiuden ylläpitämistä.

  3. Yrityksen laajentumislainat: Näitä lainoja käytetään yrityksen kasvun tukemiseen, kuten uusien markkinoiden valtaamiseen, yritysostoihin tai kansainvälistymiseen.

  4. Käynnistyslainat: Näitä lainoja myönnetään uusille yrityksille, jotka tarvitsevat pääomaa toiminnan käynnistämiseen. Käynnistyslainat voivat auttaa yrityksiä kattamaan alkuvaiheen kuluja ja rahoitusvajetta ennen kuin ne saavat omia tulojaan.

Rahoitusyhtiöiden tarjoamat yrityslainat voivat olla vakuudellisia tai vakuudettomia. Vakuudellisissa lainoissa yritys tarjoaa jonkinlaisen omaisuuden, kuten kiinteistön, koneen tai ajoneuvon, vakuudeksi lainalle. Vakuudettomissa lainoissa ei vaadita erillisiä vakuuksia, mutta korot ja ehdot voivat olla korkeammat.

Rahoitusyhtiöt tekevät yleensä perusteellisen luottoluokituksen ja riskinarvioinnin ennen lainan myöntämistä yritykselle. Näihin arvioihin kuuluvat yrityksen taloudellinen tila, luottokelpoisuus, tulot, velat ja tulevaisuuden ennusteet. Luottoluokitusprosessissa arvioidaan myös yrityksen toimialaa, kilpailutilannetta ja yleistä markkinaympäristöä.

Yhteenveto

Rahoitusyhtiöt toimivat luottolaitoksina samalla tavalla kuin perinteiset kivijalkapankit. Suomessa Finanssivalvonta valvoo pankkeja, jotka tarjoavat erilaisia rahoituspalveluita.

Finanssivalvonnan valvontalistalla on tällä hetkellä 217 luottomarkkinoilla toimivaa yhteisöä, joista suurin osa kuuluu suuriin pankkiryhmiin. Lisäksi notifikaatioluettelossa on 489 luottolaitosta ja joukkorahoituspalvelun tarjoajaa, jotka toimivat rajan yli.

Muut Suomessa toimivat rahoitusyhtiöt, kuten vertaislainojen välittäjät, löytyvät aluehallinnon luotonantajarekisteristä. Rekisterissä on tällä hetkellä 55 kuluttajaluotonantajaa.

Löytääkseen parhaan rahoitusyhtiön omiin tarpeisiinsa, kannattaa hyödyntää lainankilpailutuspalveluita, kuten Omalaina, Rahalaitos tai Zmarta yrityslainavertailu. Näiden palveluiden avulla voi kilpailuttaa sekä rahoitusyhtiöt että monet perinteiset pankit.

Kokonaisuudessaan rahoitusyhtiöiden ja pankkien perusteellinen kilpailuttaminen on helpompaa kuin koskaan aiemmin, ja se tarjoaa asiakkaille enemmän vaihtoehtoja.

Usein kysytyt kysymykset

Rahoitusyhtiö on yritys tai organisaatio, joka tarjoaa erilaisia rahoituspalveluita ja -tuotteita. Näihin palveluihin voi kuulua muun muassa lainojen myöntäminen, sijoitusten hallinta, vakuutukset, leasing- ja luottokorttipalvelut sekä muut rahoitukseen liittyvät palvelut.

Rahoitusyhtiöt voivat tarjota kilpailukykyisiä laina- ja rahoitustuotteita, joita ei välttämättä ole saatavilla perinteisissä pankeissa. Niiden avulla yksityishenkilöt ja yritykset voivat saada tarvitsemaansa rahoitusta eri tarkoituksiin, kuten auton ostoon, kodin remontointiin tai liiketoiminnan laajentamiseen. Rahoitusyhtiöt voivat myös tarjota joustavia lainaehtoja ja erilaisia rahoitusratkaisuja, jotka sopivat paremmin yksilöllisiin tarpeisiin.

Rahoitusyhtiöt voivat vaihdella palveluiden, korkotasojen, laina-ajan ja muiden ehtojen suhteen. Siksi on tärkeää vertailla eri rahoitusyhtiöiden tarjouksia ja selvittää niiden luotettavuus ja maine. Lisäksi on hyvä kiinnittää huomiota lainaehtoihin, kuten korkoihin, takaisinmaksuehtoihin, mahdollisiin vakuusvaatimuksiin sekä muihin kustannuksiin ja lisäpalveluihin. Ennen päätöksen tekemistä on tärkeää ymmärtää lainan kokonaiskustannukset ja varmistaa, että lainanhoitokulut ovat hallittavissa omassa taloudellisessa tilanteessa.