Ilmaiset elokuvat

Ilmaiset elokuvat ovat elokuvia, joita voi katsella tai ladata verkossa ilman maksua. Nämä elokuvat ovat yleensä tarjolla eri online-alustoilla, jotka tarjoavat ilmaista sisältöä käyttäjilleen mainosten tai muiden tulonlähteiden avulla.

On olemassa useita tapoja löytää ilmaisia elokuvia verkossa. Jotkut suositut online-alustat tarjoavat ilmaisen elokuvien suoratoistopalvelun, jossa voit katsoa elokuvia suoraan internet-selaimessa tai mobiilisovelluksessa. Näiden alustojen joukossa ovat esimerkiksi Tubi, Crackle, Pluto TV ja Popcornflix. Nämä palvelut tarjoavat laajan valikoiman elokuvia eri genreistä, mukaan lukien komedia, toiminta, draama, kauhu ja animaatio.

Lisäksi on olemassa useita verkkosivustoja, jotka tarjoavat ilmaisia elokuvia ladattavaksi. Nämä sivustot tarjoavat usein vanhempia elokuvia tai elokuvia, joiden tekijänoikeudet ovat jo rauenneet. On kuitenkin tärkeää huomata, että ladataksesi ilmaisia elokuvia verkosta sinun tulisi varmistaa, että toimit laillisesti ja noudatat tekijänoikeuksia koskevia sääntöjä omassa maassasi.

Vaikka ilmaisten elokuvien valikoima voi olla hieman rajallisempi ja sisältää pääasiassa vanhempia tai vähemmän tunnettuja elokuvia, se tarjoaa silti monille elokuvaharrastajille mahdollisuuden nauttia elokuvista ilman ylimääräisiä kustannuksia. On kuitenkin aina tärkeää varmistaa, että käytät luotettavia ja laillisia lähteitä, kun etsit ilmaisia elokuvia verkosta.

Mistä näet ilmaiset elokuvat?

Ilmaisia elokuvia on pilvin pimein, kunhan tietää mistä etsii! Nämä suoratoistopalvelut tarjoavat ilmaiset elokuvat ympäri vuoden.

Elisa Viihde Viaplay

Viaplay elokuvat tarjoavat ulkomaisia leffaelämyksiä, dokumentteja ja kansainvälisiä TV-sarjoja. Viaplay toimii koko EU:n alueella ja on saatavilla kaikilla laitteilla, mukaan lukien offline-tila.

Elisa Viihteen kautta voit usein hyödyntää kampanjoita, joiden avulla saat kaksi viikkoa ilmaista elokuvien katseluaikaa. Voit käyttää kokeilujakson hyödyntämiseen tarjottua linkkiä.

Syksyllä 2020 Elisa Viihde Aitio ja Viaplay yhdistyivät muodostaen Elisa Viihde Viaplayn. Tämä palvelu tarjoaa joskus ilmaisia elokuvia suomeksi ja sisältää myös Elisa Viihteen alkuperäissarjat.

Elisa Viihde Viaplayn kuukausihinta on tällä hetkellä 12,99 €. On kuitenkin hyvä seurata ajankohtaisia kampanjoita, joissa saatat päästä katsomaan Viaplay elokuvia täysin ilmaiseksi.

Voit saada ilmaisen kokeilujakson myös netin alennuskoodisivustojen tai elektroniikkaliikkeiden tarjoamien etujen avulla. Lisäksi puhelinmyyjät voivat tarjota sinulle tutustumisjaksoa palveluun.

Näin voit nauttia Viaplay elokuvista ilmaiseksi tai hyödyntää tarjolla olevia kokeilujaksoja eri kanavien kautta.

Ilmaiset elokuvasivustot

Netistä löytyy myös ilmaisia elokuvia, kun selaa mainosrahoitteisten kanavien tarjontaa. Ilmaiset suoratoistopalvelut ovatkin helppo tapa löytää ilmaisia elokuvia.

Plex, Viafree ja YouTube ovat sivustoja, joissa käyttö on täysin ilmaista katsojille.

Plex on saanut paljon kiitosta palveluna, mutta katsojien tulee olla valmiita katsomaan useita mainospätkiä.

YouTuben ilmainen elokuvatarjonta saattaa joskus katketa kesken kaiken mainosten vuoksi.

Ei ole laitonta katsoa elokuvia ilmaiseksi YouTubessa, mutta on hyvä tietää, että osa YouTube-elokuvista voi olla piraattiversioita, joiden laatu ei välttämättä ole parhaimmillaan.

YouTube tarjoaa kuitenkin myös täysin laillisesti hankittuja pitkiä elokuvia.

Ilmaisen elokuvan löytäminen saattaa kuitenkin vaatia hieman etsimistä, sillä kotimaisia elokuvia tai ilmaisia elokuvia suomenkielisillä teksteillä voi olla hieman vähemmän tarjolla.

YouTubessa on nykyään myös mahdollisuus vuokrata tai ostaa elokuvia. Mainittakoon myös, että YouTuben mainoksista voi päästä eroon maksamalla.

Mainokseton YouTube Premium -palvelu tarjoaa ilmaisen kokeilujakson ensimmäiselle kuukaudelle, ja sen jälkeen palvelu maksaa alkaen 6,99 €/kk.

Viafree on mainosrahoitteinen nettitelevisiopalvelu, joka tarjoaa runsaasti urheilua ja ilmaisia TV-sarjoja, mutta se ei toistaiseksi ole oikea paikka löytää ilmaisia elokuvia.

Ilmaiset elokuvakirjastot

Kaikki tietävät, että kirjastosta lainattavat DVD:t tarjoavat mahdollisuuden katsoa elokuvia ilmaiseksi.

Uusimmat elokuvat ovat usein suosittuja ja saattavat olla lainassa, joten lähikirjaston hyllystä saatetaan löytää lähinnä vanhempia mustavalkoklassikoita ja romanttisia komedioita, jotka eivät välttämättä olleet suuria kassamagneetteja aikanaan.

Monelle voi kuitenkin tulla yllätyksenä, että kirjastot tarjoavat myös mahdollisuuden katsoa elokuvia ilmaiseksi netissä.

Jos sinulla on kirjastokortti, voit käyttää Kirjastokinoa ja Viddlaa, jotka tarjoavat laadukkaita elokuvia täysin ilmaiseksi.

Nykyään ei ole vaikeaa katsoa elokuvia ilmaiseksi netissä, sillä kirjastokortilla toimivat palvelut ovat täysin maksuttomia, ja niitä voi käyttää niin tietokoneella kuin mobiililaitteillakin.

Televisiokanavien ilmaiset elokuvat

Televisiokanavat tarjoavat usein ilmaisia elokuvia osana ohjelmatarjontaansa. Nämä ilmaiset elokuvat lähetetään televisiosta tai ovat saatavilla televisiokanavien omien verkkosivustojen tai sovellusten kautta.

Monilla televisiokanavilla on omat elokuvateemaiset ohjelmakokonaisuudet tai erityiset elokuvailtojen jaksot, joissa näytetään ilmaisia elokuvia. Kanavat valitsevat nämä elokuvat usein eri genreistä, kuten toiminta, komedia, draama, kauhu ja romanttinen.

Ilmaisia elokuvia televisiokanavilla katsottaessa on tärkeää ottaa huomioon, että ne sisältävät mainoskatkoja. Mainokset ovat kanavien tapa rahoittaa ilmaisen sisällön tarjoamista. Mainoskatkojen kesto vaihtelee kanavasta toiseen, mutta ne keskeyttävät elokuvan katselun tietyn ajanjakson aikana.

Televisiokanavat tarjoavat myös mahdollisuuden tallentaa ilmaiset elokuvat digiboksiin tai käyttää kanavien tarjoamia tallennuspalveluita, jolloin elokuvia voi katsoa myöhemmin ilman mainoskatkoja.

Yle Areenan ilmaiset elokuvat

Yle Areena on Suomen kansallisen yleisradioyhtiön Yleisradion tarjoama suoratoistopalvelu, joka tarjoaa laajan valikoiman ilmaista sisältöä, mukaan lukien elokuvia. Yle Areena tarjoaa monipuolisen valikoiman suomalaisia ja ulkomaisia elokuvia eri genreistä.

Yle Areenan ilmaiset elokuvat sisältävät usein suomalaisia klassikoita, uusia kotimaisia elokuvia ja ulkomaisia menestyselokuvia. Valikoimaan kuuluu erilaisia genrejä, kuten draamaa, komediaa, dokumentteja, animaatioita ja jännitystä.

Yle Areenan käyttö on helppoa, ja palvelu on saatavilla ilmaiseksi kaikille Suomessa asuville käyttäjille. Voit käyttää Yle Areenaa verkkoselaimella tai ladata sen mobiilisovelluksena älypuhelimeesi tai tablettiisi.

Yle Areenassa elokuvat ovat yleensä katsottavissa rajoitetun ajan, ja uusia elokuvia lisätään säännöllisesti. Joitakin elokuvia voi olla saatavilla myös ilman alueellisia rajoituksia.

Yle Areena tarjoaa myös mahdollisuuden katsella elokuvia tekstityksellä tai eri ääniraidoilla, mikä helpottaa elokuvan seuraamista esimerkiksi kuulovammaisille tai vieraskielisille katsojille.

elokuvat ilmaiseksi

Älä maksa turhasta – katso elokuvat ilmaiseksi!

Ilmaiset elokuvat tarjoavat vaihtoehdon elokuvateatterikäynnille ja ostettaville tai vuokrattaville elokuville.

Elokuvalipun hinta elokuvateatterissa voi olla noin 10–15 euroa per henkilö.

Jos sinulla ei ole ilmaista suoratoistopalvelua, maksaa palvelun käyttö esimerkiksi 13 euroa kuukaudessa.

Jos käytät elokuviin noin 15 euroa kuukaudessa, se tarkoittaa jo vuositasolla 180 euroa. Mitä enemmän elokuvia haluat katsoa tai mitä useampia palveluita haluat käyttää, sitä enemmän rahaa kuluu elokuviin.

Monet elokuvat netissä ovat kuitenkin ilmaisia, joten voit katsoa elokuvat ilmaiseksi. Säästyneet rahat voit käyttää esimerkiksi uusiin äänentoistolaitteisiin tai vaikkapa mukavampaan sohvaan.

VPN on tiesi maailmanlaajuiseen elokuvakirjastoon – täysin ilmaiseksi!

VPN (Virtual Private Network) on yksityinen verkko, joka luo salatun yhteyden käyttäjän laitteen ja internetin välille. VPN:n avulla käyttäjä voi muuttaa virtuaalisen sijaintinsa ja salata internet-liikenteensä, mikä tarjoaa yksityisyyttä ja turvallisuutta verkossa.

VPN:ää voidaan käyttää myös pääsemään käsiksi sisältöön, joka on maantieteellisesti rajoitettu. Tämä voi liittyä myös ilmaisten elokuvien katseluun verkossa. Monet suoratoistopalvelut, kuten Netflix, Hulu ja Amazon Prime Video, tarjoavat alueellisesti rajoitettua sisältöä, mikä tarkoittaa, että tietyt elokuvat tai TV-sarjat eivät ole saatavilla kaikissa maissa.

VPN:n avulla käyttäjä voi valita virtuaalisen sijaintinsa eri maasta ja näyttää siltä, että hän on kyseisessä maassa. Tämä mahdollistaa pääsyn kyseisen maan suoratoistopalveluihin ja siten myös ilmaisiin elokuviin tai laajempaan elokuvatarjontaan.

On kuitenkin tärkeää huomata, että käyttäessäsi VPN:ää katsoaksesi ilmaisia elokuvia, sinun tulee olla tietoinen tekijänoikeuksista ja noudattaa lakia. Jotkut elokuvat ja suoratoistopalvelut voivat olla laillisesti saatavilla tietyissä maissa, mutta VPN:n käyttäminen voi kiertää nämä rajoitukset, mikä voi olla tekijänoikeuksien loukkaus.

Laitteet ilmaisten elokuvien katsomiseen

Elokuvien ilmaiseen katseluun on saatavilla erilaisia laitteita ja alustoja. Tässä on joitakin yleisiä laitteita, joilla voi katsoa elokuvia ilmaiseksi:

  1. Tietokone: Voit käyttää tietokonetta katsomaan elokuvia suoratoistopalveluista, kuten Tubi, Crackle, Pluto TV ja Popcornflix, jotka tarjoavat ilmaista sisältöä verkkoselaimessa.

  2. Älypuhelin ja tabletti: Useimmat suoratoistopalvelut tarjoavat mobiilisovelluksia, joiden avulla voit katsoa elokuvia ilmaiseksi älypuhelimella tai tabletilla. Esimerkkejä tällaisista sovelluksista ovat Tubi, Crackle, Pluto TV, Popcornflix ja Yle Areena.

  3. Smart TV: Jos sinulla on älytelevisio, voit käyttää sisäänrakennettuja sovelluksia tai ladata ilmaisia suoratoistopalveluiden sovelluksia suoraan televisioon. Tällä tavoin voit katsoa elokuvia suurella näytöllä ilman ylimääräisiä laitteita.

  4. Pelikonsoli: Joillakin pelikonsoleilla, kuten PlayStation tai Xbox, on suoratoistopalveluiden sovelluksia, joiden avulla voit katsoa elokuvia ilmaiseksi televisiossa.

  5. Streaming-mediasoitin: Jos sinulla on esimerkiksi Chromecast, Roku tai Amazon Fire TV Stick, voit liittää sen televisioon ja käyttää suoratoistopalveluiden sovelluksia suurella näytöllä.

Usein kysytyt kysymykset

On olemassa useita online-alustoja, kuten Tubi, Crackle, Pluto TV, Popcornflix ja IMDb TV, jotka tarjoavat ilmaisia elokuvia suoratoistona. Lisäksi monet televisiokanavat tarjoavat ilmaisia elokuvia verkkosivustoillaan tai sovelluksissaan. Voit myös löytää ilmaisia elokuvia kirjastoista tai kirjaston suoratoistopalveluista, kuten Yle Areena.

Ilmaisten elokuvien katseleminen voi olla laillista, kun käytät luotettavia ja laillisia lähteitä. Monet suoratoistopalvelut tarjoavat ilmaista sisältöä mainostulojen avulla, mikä mahdollistaa elokuvien laillisen katselun. On kuitenkin tärkeää varmistaa, että noudatat tekijänoikeuksia koskevia sääntöjä ja käytät vain laillisia lähteitä ilmaisten elokuvien etsimiseen.

Joillakin online-alustoilla on mahdollisuus ladata elokuvia offline-katselua varten. Esimerkiksi Tubi ja Popcornflix tarjoavat tätä vaihtoehtoa. On kuitenkin tärkeää varmistaa, että noudatat tekijänoikeuksia koskevia sääntöjä, kun lataat elokuvia verkosta. On suositeltavaa käyttää vain luotettavia lähteitä, jotka tarjoavat laillisia latausmahdollisuuksia.