slottikuningas-hero

200 % TALLETUSBONUS

LUNASTA NYT!
slottikuningas-hero

200 ILMAISKIERROSTA!

LUNASTA NYT!
slottikuningas-hero

5 € PELIRAHAA!

LUNASTA NYT!

Tupakan hinta

Tupakan hinta jatkaa nousuaan pyrittäessä lopettamaan tupakkatuotteiden käyttö Suomessa hinta- ja veropolitiikan avulla.

Vuonna 2024 halvimmankin tupakka-askin hinta ylittää 8 euroa. Yhdessä tupakka-askissa on 20 savuketta, joten tupakan hinta on vähintään 0,40-0,50 euroa per savuke.

Vaikka hinta ei ole ainoa haittapuoli tupakoinnissa, tässä artikkelissa keskitytään ainoastaan siihen, paljonko tupakointi maksaa vuonna 2024.

Artikkelissa selvitetään eri tupakka-askien, purutupakan ja sikarien hinnat, ja alla esitetään niistä koottu taulukko.

Tupakan hinta jatkaa nousuaan

Yksi parhaimmista keinoista säästää rahaa on lopettaa tupakointi, sillä tupakan hinta vuonna 2024 ei ole vielä saavuttanut huippuaan.

Tupakan verotusta kiristetään jatkuvasti, ja tämä näkyy välittömästi savukeaskin hinnassa. Tupakkaverolain tavoitteena on muun muassa edistää terveyspoliittisia tavoitteita, jotka on määritelty tupakkalaissa.

Hallitus uskoo, että tehokas keino tupakoinnin vähentämiseksi on korkeampi hinta, ja tämä on kirjattu tupakkaverolakiin. Hinta on noussut joka vuosi vuodesta 2009 lähtien, lukuun ottamatta vuosia 2011 ja 2014.

Tupakkaveroa on korotettu puolivuosittain vuosina 2016-2021.

Tupakan hinta nousee myös vuosina 2022-2024, sillä tupakkaveroa korotetaan porrastetusti seuraavasti:

 • Tammikuussa 2022
 • Heinäkuussa 2022
 • Tammikuussa 2024
 • Heinäkuussa 2024

Tämä tarkoittaisi keskimäärin 11 prosentin nousua tupakan hinnassa vuosina 2022-2024 ja 35 prosentin nousua kääretupakan hinnassa.

Halvimmankin tupakka-askin hinta arvioidaan pian nousevan noin 10 euroon. Piippu- ja savuketupakan hintojen arvioidaan keskimäärin nousevan 18 prosenttia. Sikarien ja pikkusikarien hinnat nousisivat hallituksen esityksen mukaisesti 17 prosenttia.

Alla olevasta taulukosta näet, miten kääretupakan ja savukkeiden keskihinnat ovat nousseet vuodesta 2004 lähtien.

tupakan hinnan kehitys

Savuton Suomi

”Savuton Suomi” on tavoite ja strategia, joka pyrkii vähentämään tupakointia ja luomaan terveellisemmän ympäristön Suomessa. Tavoitteena on lopulta saavuttaa täysin savuton yhteiskunta, jossa tupakkatuotteita ei käytetä lainkaan.

Savuton Suomi -strategia perustuu monipuolisiin toimenpiteisiin, jotka kohdistuvat tupakkatuotteiden saatavuuteen, markkinointiin, hinnoitteluun, sekä savuttomien elinympäristöjen edistämiseen. Tämän strategian avulla pyritään vähentämään tupakoinnin aloittamista, tukemaan tupakoinnin lopettamista sekä suojella ihmisiä altistumiselta tupakansavulle.

Tärkeä osa Savuton Suomi -strategiaa on veropolitiikka. Tupakkatuotteiden verotusta kiristetään säännöllisesti, mikä nostaa hintoja ja tekee tupakoinnista taloudellisesti houkuttelemattomampaa. Lisäksi tupakkatuotteiden saatavuutta rajoitetaan esimerkiksi myyntikielloilla ja rajoituksilla, erityisesti nuorten suojelemiseksi. Samalla markkinointia ja mainontaa rajoitetaan tiukasti, jotta tupakkatuotteiden houkuttelevuutta ei lisätä.

Savuton Suomi -strategia korostaa myös savuttomien ympäristöjen tärkeyttä. Tämä tarkoittaa, että tupakointi kielletään useissa julkisissa tiloissa, kuten ravintoloissa, työpaikoilla, joukkoliikennevälineissä ja tietyillä ulkoalueilla. Tällaiset rajoitukset suojelevat ihmisiä altistumiselta tupakansavulle ja edistävät terveyttä.

Savuton Suomi -strategia on laaja-alainen pyrkimys, jossa yhteiskunta, terveydenhuolto, yritykset, kansalaisjärjestöt ja yksilöt tekevät yhteistyötä tupakoinnin vähentämiseksi ja savuttoman ympäristön edistämiseksi. Tavoitteena on parantaa kansanterveyttä ja vähentää tupakoinnista johtuvia terveysongelmia, kuten syöpää, sydän- ja verisuonitauteja sekä hengityselinsairauksia.

Miten tupakan hinta määräytyy?

Tupakan hinta muodostuu useista tekijöistä, joista keskeisimpiä ovat verot, valmistuskustannukset, markkinointikustannukset ja voitot. Tässä on tarkempi erittely tupakan hinnan muodostumisesta:

 1. Verot: Tupakkaan kohdistetaan yleensä korkeat verot terveydellisten syiden vuoksi. Verot sisältävät sekä valmisteverot että arvonlisäveron. Tupakkaverot vaihtelevat maittain ja voivat olla merkittävä osa tupakan kokonaishintaa. Veron korotukset ovat yleinen keino vähentää tupakointia ja edistää terveyttä.

 2. Valmistuskustannukset: Tupakan valmistusprosessiin liittyy raaka-aineiden, kuten tupakanlehtien, hankintakustannuksia. Valmistuskustannuksiin sisältyy myös työvoimakustannuksia, koneiden ylläpitokuluja ja pakkausmateriaalien hintoja.

 3. Markkinointikustannukset: Tupakkayhtiöt käyttävät merkittäviä summia markkinointiin ja mainontaan pyrkiessään edistämään tuotteitaan ja houkuttelemaan uusia asiakkaita. Nämä markkinointikulut vaikuttavat tupakan hintaan.

 4. Voitot: Tupakkayhtiöt tavoittelevat voittoja myymällä tupakkatuotteita. Ne sisällyttävät myyntikatteensa hintaan, jotta ne saavat kannattavuutta liiketoiminnalleen.

On tärkeä huomata, että tupakan hinta voi vaihdella maittain ja tuotemerkkien välillä. Erilaiset markkinatilanteet ja paikalliset lainsäädännöt vaikuttavat tupakan hintaan eri maissa. Lisäksi hintaan vaikuttaa kysyntä ja tarjonta sekä kilpailutilanne markkinoilla.

Tupakkatuotteiden hintojen nousua ja verotuksen kiristymistä käytetään usein tupakoinnin vähentämiseksi ja terveyden edistämiseksi, koska korkeammat hinnat voivat tehdä tupakan käytöstä vähemmän houkuttelevaa ja taloudellisesti rajoittavaa.

LM Punainen hinta 2024

Vuonna 2024 LM Punainen -askin hinta on noin 10 euroa Suomessa.

LM Sininen hinta 2024

Vuonna 2024 LM sininen -askin hinta on noin 10 euroa Suomessa.

slottikuningas-hero

200 % TALLETUSBONUS

LUNASTA NYT!
slottikuningas-hero

200 ILMAISKIERROSTA!

LUNASTA NYT!
slottikuningas-hero

5 € PELIRAHAA!

LUNASTA NYT!

Tupakka-askin hinta 2024

Tupakan hintoja ei enää näytetä suoraan ostajalle.

Nykyään asiakkaan tulee pyytää haluamaansa tupakka-askia suoraan myyjältä, ja hinta on yleensä painettu askin pohjaan.

Tämän vuoksi on vaikeaa tietää esimerkiksi halvimman tupakan hintaa vuonna 2024.

Alla oleva tupakkahinnasto vuodelle 2024 perustuu lähteisiin, jotka olivat saatavilla vuosien 2022-2024 vaihteessa.

Kaikki Suomessa myytävät tupakkamerkit eivät välttämättä sisälly hinnastoon, mutta pyrin sisällyttämään mukaan suosituimmat merkit.

Ensimmäisessä taulukossa esitetään useiden tupakka-askien hinnat. Seuraavassa taulukossa käsitellään kääretupakan hintoja, ja sen jälkeen esitetään piipputupakan hinnasto sekä sikarien hinnat.

Suomessa purutupakan myynti kiellettiin vuonna 2016, ja nuuskan myynti loppui jo vuonna 1995. Kuitenkin edelleen on sallittua tuoda pieniä määriä purutupakkaa ja nuuskaa ulkomailta omaan henkilökohtaiseen käyttöön.

Viimeistenkin makusavukkeiden, kuten mentolisavukkeiden, myynti päättyi vuonna 2020. Siksi yllä olevassa savukkeiden hinnastossa ei ole enää vihreitä askia, jotka edustaisivat kyseisiä makusavukkeita.

Ylen mukaan toukokuusta 2024 alkaen tupakkatuotteiden valmistajat eivät saa enää brändätä tuotteitaan, eli kaikki logot poistuvat tuotepakkauksista lähitulevaisuudessa.

Tämän uudistuksen myötä on entistä vaikeampi selvittää, mitä tupakkamerkkejä tarkalleen myydään Suomessa.

Tupakka-askien hinnat

Paljonko tupakoiminen maksaa vuonna 2024?

Tupakan hinta voi vaihdella eri maissa ja alueilla, ja se riippuu myös tupakkatuotteesta ja merkistä. Tarkkaa hintaa vuodelle 2024 on vaikea ennustaa, mutta yleisesti ottaen tupakoinnin kustannukset ovat nousseet ja jatkavat todennäköisesti nousuaan.

Suomessa tupakan hinta on ollut korkealla tasolla jo useiden vuosien ajan, ja hintaa on nostettu säännöllisesti veronkorotusten myötä. Vuoden 2024 aikana tupakkaveroa on suunniteltu korotettavan porrastetusti, mikä voi vaikuttaa tupakkatuotteiden hintoihin.

Tupakoinnin kustannukset sisältävät tupakkatuotteiden hinnan lisäksi myös terveyskustannuksia, kuten lääkärikäyntejä, lääkkeitä ja mahdollisia pitkäaikaisia terveysongelmia. Tupakointi voi myös aiheuttaa muita välillisiä kustannuksia, kuten lisääntyneitä vakuutusmaksuja ja menetettyjä työpäiviä sairauden vuoksi.

Vuonna 2024 sinisen L&M-tupakka-askin hinta on noin 9,50 euroa, ja siinä on 20 savuketta. Yhden savukkeen hinta on siis noin 0,475 euroa.

Suuremman, maksi-kokoisen sinisen L&M-tupakka-askin hinta keväällä 2024 on noin 11,40 euroa, ja siinä on 24 savuketta. Yhden savukkeen hinta on tässä tapauksessa hieman alle 0,50 euroa.

Jos henkilö polttaa päivittäin yhden L&M-maksiaskin, tupakoinnin kustannukset voivat nousta tuhansiin euroihin vuodessa.

Alla olevassa laskelmassa käytetään edellä mainittuja hintoja, ja siinä ei huomioida mahdollisia uusia hintojen korotuksia.

Jos päivittäinen kulutus on yksi L&M-maksiaski, tupakoinnin kustannukset vuonna 2024 ovat:

 • Päivittäin: 11,40 euroa
 • Viikossa: 79,80 euroa
 • Kuukaudessa (30 päivää): 342 euroa
 • Vuodessa: 4161 euroa

Näin suuri summa, yli neljä tonnia, voi tuntua merkittävältä säästömahdollisuudelta tupakoinnin lopettamisen kautta.

Pienituloiselle henkilölle neljä tonnia voi jopa vastata jopa neljäsosaa koko vuoden bruttotuloista. Tupakkaveron korotukset vaikuttavat heihin eri tavalla kuin keski- tai suurituloisiin.

Laskuri: Laske kuinka paljon sinun tupakointi maksaa vuodessa!

Alla olevalla laskurilla voit arvioida, kuinka monta euroa sinulla palaa savuna ilmaan vuodessa.

Tupakoinnin hinnan laskuri

Tupakoinnin hinnan laskuri

Vuosittainen tupakoinnin hinta:

Tupakan hinta laivalla

Laivan tax free -myymälässä savukkeiden hinta on merkittävästi edullisempi verrattuna maissa myytävien savukkeiden hintoihin.

Tarkistin erään laivayhtiön ennakkotilaussivustolta keväällä 2024 voimassa olevat tupakan hinnat laivalla.

Tupakka myydään laivalla kartongeittain, eli suurempina erinä.

Yhden savukeaskin hinta voidaan laskea jakamalla tupakkakartongin hinta kymmenellä, sillä kartongissa on kymmenen savukeaskia.

Alla ovat esimerkkinä tupakkakartonkien hinnat laivalla vuonna 2024:

 • L&M Sininen: 48 €
 • L&M Punainen: 48 €
 • Marlboro Punainen: 51,50 €
 • West Punainen: 44 €
 • Al Capone Flame Pockets (10 pikkusikaria per aski): 54 €

Laivalla tupakkaa voi siis ostaa jopa puoleen hintaan. On kuitenkin tärkeää huomata, että maahantuontirajoitukset kannattaa aina tarkistaa ennen ostamista.

Huomaa, että nämä hinnat ovat esimerkkejä, ja ne voivat vaihdella eri laivayhtiöiden ja reittien välillä.

Tupakan hinta eri maissa 2024

Tupakan hinta vaihtelee merkittävästi eri maissa johtuen erilaisista verotusjärjestelmistä, markkinatilanteesta ja sääntelytoimista. Tässä on lyhyt yleiskuva tupakan hinnoista eri maissa:

 1. Australia: Australia on tunnettu korkeista tupakan hinnoistaan. Tämä johtuu erittäin korkeasta tupakkaverosta, joka tekee tupakkatuotteista kalliita. Esimerkiksi vuonna 2021 keskimääräinen hinta savukeaskille oli noin 30 AUD (Australian dollaria).

 2. Norja: Norjassa tupakan hinta on myös erittäin korkea. Verotus on tiukkaa, ja tupakkatuotteiden hinta on tällä hetkellä noin 13-15 NOK (Norjan kruunua) savukeaskilta.

 3. Yhdysvallat: Tupakan hinta vaihtelee Yhdysvalloissa osavaltioiden välillä, koska verotus ja sääntely vaihtelevat. Hinnat voivat vaihdella noin 5-15 USD (Yhdysvaltain dollaria) savukeaskilta.

 4. Intia: Intiassa tupakkatuotteet ovat yleensä halvempia kuin monissa muissa maissa. Tämä johtuu osittain alhaisemmasta verotuksesta. Hinnat vaihtelevat alueittain, mutta savukeaskin hinta voi olla noin 1-2 USD (Yhdysvaltain dollaria).

Tupakoinnin lopettaminen

Tupakoinnin lopettaminen on merkittävä päätös, joka voi parantaa merkittävästi terveyttä ja hyvinvointia. Tupakointiin liittyy useita terveysriskejä, kuten sydän- ja verisuonisairaudet, keuhkosyöpä, keuhkoahtaumatauti ja erilaiset hengitystieongelmat. Lopettaminen vähentää näiden sairauksien riskiä ja parantaa yleistä elämänlaatua.

Tupakoinnin lopettamisen hyödyt alkavat näkyä melkein välittömästi. Jo 20 minuuttia viimeisen savukkeen jälkeen syke ja verenpaine alkavat normalisoitua. Muutaman päivän kuluttua hengitys helpottuu, ja maku- ja hajuaisti paranevat. Pitkällä aikavälillä tupakoinnin lopettaminen vähentää merkittävästi sydän- ja verisuonisairauksien riskiä sekä keuhkosyövän ja muiden syöpien riskiä.

Tupakoinnin lopettamiseen on useita erilaisia menetelmiä ja tukitoimia. Jotkut ihmiset pystyvät lopettamaan tupakoinnin yksinään, kun taas toiset saattavat hyötyä ammattilaisten tarjoamasta avusta. Seuraavat ovat joitakin yleisimpiä tupakoinnin lopettamisen tukimenetelmiä:

 1. Nikotiinikorvaushoito: Nikotiinikorvaushoito auttaa vähentämään tupakanhimoa tarjoamalla elimistölle nikotiinia muilla tavoilla kuin tupakoinnin kautta. Sitä on saatavilla purukumin, laastarien, inhalaattorien tai suihkeiden muodossa.

 2. Lääkkeet: On olemassa lääkkeitä, kuten varenikliini ja bupropioni, jotka voivat auttaa vähentämään tupakanhimoa ja lieventämään vieroitusoireita. Näitä lääkkeitä määrää yleensä lääkäri, ja niitä käytetään yleensä tietyllä hoitojaksolla.

 3. Käyttäytymisterapia: Käyttäytymisterapia voi auttaa tupakoitsijoita tunnistamaan tupakointiin liittyviä laukaisevia tekijöitä ja kehittämään strategioita tupakanhimon hallitsemiseksi. Tämä voi sisältää esimerkiksi stressinhallintatekniikoita, sosiaalisen tuen hakemista tai tupakanhimon korvaamista terveellisemmällä toiminnalla.

 4. Tukiryhmät: Liittyminen tukiryhmään tai osallistuminen tupakoinnin lopettamista tukeviin ohjelmiin voi tarjota vertaistukea ja kannustusta. Tällaiset ryhmät tarjoavat ympäristön, jossa voit jakaa kokemuksia ja saada tukea samassa tilanteessa olevilta ihmisiltä.

Tupakoinnin lopettaminen voi olla haastavaa, ja on mahdollista, että lopettamisyritykset epäonnistuvat ennen kuin onnistut pysyvästi lopettamaan tupakoinnin. On tärkeää olla armollinen itselleen ja yrittää uudelleen, jos lopettaminen ei onnistu ensimmäisellä kerralla. Ammattilaisten tuki ja resurssit voivat auttaa sinua pääsemään tupakoinnin lopettamisen tavoitteeseesi.

Yhteenveto

Tupakoinnin hinta koostuu useista tekijöistä, kuten tupakkatuotteiden hinta, verot, valmistuskustannukset ja markkinointikulut. Hinnat vaihtelevat maittain ja tuotemerkeittäin. Tupakan hinta on yleisesti ottaen noussut vuosien varrella ja jatkaa todennäköisesti nousuaan.

Suomessa tupakan hinta on ollut korkealla tasolla, ja sitä on nostettu säännöllisesti veronkorotusten myötä. Tupakkaverotuksen kiristyminen on yleinen keino tupakoinnin vähentämiseksi ja terveyden edistämiseksi. Lisäksi tupakkatuotteiden saatavuutta on rajoitettu ja markkinointia säännelty tiukemmin.

Tupakoinnin kustannukset sisältävät myös terveyskustannukset, kuten lääkärikäynnit ja pitkäaikaiset terveysongelmat. Tupakoinnin lopettaminen voi tuoda merkittäviä säästöjä pitkällä aikavälillä sekä terveyden että talouden näkökulmasta.

On tärkeää huomata, että tupakoinnin haitat terveydelle ja taloudelle ylittävät huomattavasti pelkän hinnan. Tupakoinnin lopettaminen tarjoaa monia etuja, kuten paremman terveyden, säästöt taloudellisesti ja parannetun elämänlaadun. Tämän lisäksi tupakoinnin lopettamisella voi olla positiivisia vaikutuksia ympäristölle ja läheisille – käytä rahasi mieluummin vaikka nettikasinoille ja kokeile onneasi!

Tupakoinnin hinnan tarkka määrä vaihtelee eri maissa ja ajanjaksoilla. Suosittelen tarkistamaan ajankohtaiset tupakkatuotteiden hinnat omasta maastasi tai alueeltasi.

Usein kysytyt kysymykset

Tupakan hinta on korkea useista syistä. Ensinnäkin, korkeat verot asetetaan tupakkatuotteille terveydellisten syiden vuoksi. Tupakointi aiheuttaa vakavia terveysongelmia, kuten syöpää, sydän- ja verisuonitauteja sekä hengityselinsairauksia. Korkeammat hinnat pyrkivät vähentämään tupakointia ja edistämään terveyttä.

Tupakan hinta muodostuu useista tekijöistä, kuten verot, valmistuskustannukset, markkinointikustannukset ja voitot. Verot, mukaan lukien valmisteverot ja arvonlisävero, muodostavat merkittävän osan tupakan hinnasta. Valmistuskustannuksiin sisältyvät raaka-aineiden hankintakustannukset, työvoimakustannukset ja pakkausmateriaalien hinta. Lisäksi markkinointiin käytetyt kustannukset ja yritysten tavoite saada voittoa vaikuttavat tupakan hintaan.

Tupakan hinta vaihtelee merkittävästi eri maissa. Hinnat riippuvat verotuksen tasosta, valtion politiikasta, markkinatilanteesta ja kuluttajakysynnästä. Jotkut maat ovat asettaneet erittäin korkeita veroja tupakkatuotteille tupakoinnin vähentämiseksi ja terveyden edistämiseksi. Toisissa maissa hintataso voi olla alhaisempi, mikä voi johtua esimerkiksi matalammasta verotuksesta tai vähäisemmästä sääntelystä.

Tupakan hinta on yleisesti ottaen noussut ajan myötä. Tämä johtuu osittain terveyspoliittisista toimenpiteistä, kuten veronkorotuksista, jotka pyrkivät vähentämään tupakointia. Hintojen nousu on ollut havaittavissa monissa maissa, ja verotuksen kiristymistä on käytetty tehokkaana keinona rajoittaa tupakkatuotteiden saatavuutta ja kannustaa ihmisiä lopettamaan tupakointi.